Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 126

Wątek: Kolejny Canon Cashback 2014

Uzależniony

Domyślnie Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

zeskanować, wydrukować na papierze samoprzylepnym z połyskiem, nakleić na karton, wyciąć, sfotografować, wysłać, cieszyć się całym pudełkiem

Pudełko mi się na nic nie zda, zagraca tylko niepotrzebnie. Chodzi tylko o ew. konieczność fizycznego odesłania tekturki. Czy muszę to zrobić, pomimo przesłania zdjęć gdzie aż nadto widać wycięcie tych elementów.
    Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Korzystałem właśnie z cashbacka w Azji. Idzie sie do sklepu Canona z gwarancją i fakturą i wypłacają od ręki w gotówce. Może być prosto? Czemu u nas takie szopki z wycinaniem kodów?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    6D + T24-70/2.8VC + T90/2.8VC + T70-300/4-5.6VC

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

A są u nas sklepy Canona?

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Mają swój stragan na Allegro.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Nie wiem, ale nie chodzi tu o sklep tylko o to, że nikt mi nie kazał przynosić ze sobą pudełka czy wyciętego kodu. Gwarancja i faktura wystarczają.

Poza tym to nie jest sklep, to coś bardziej jak takie stoisko jak na targach czy wystawie.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Przy okazji kolejnej edycji, nikt nie prosił o przesłanie wyciętych kodów pocztą, a jedynie skan/zdjęcie, gdzie wyraźnie widać, że wycięte są z opakowania (+oczywiście dowód zakupu). Przejrzałem regulamin (może nieco pobieżnie), nic na ten temat w sumie nie ma. Wyprowadzi mnie ktoś z błędu, czy utwierdzi w obecnie obranej drodze? Status wniosku od ponad tygodnia "rozpatrywany".
    Wnioski rozpatrują do 14 dni więc pozostaje cierpliwie czekać, a jak wysłałeś skan paragonu i kodu z opakowania to IMHO wystarczy.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dla mnie ten cały zwrot jest tak zrobiony, żeby z niego nie korzystać. Nawet nie rejestruje się, bo jak zobaczyłam czego wymagają, ilu informacji to sorry, ale dziękuję. Nie dostanę kasy, ale też nie podam im tylu moich danych (brakuje mi tam jedynie jeszcze nr buta ), nie będę motała się z US. Mam porównanie, brałam kasę w zeszłym roku z pewnej firmy za odkurzacz i nie miałam takich problemów, motania się. Zgłosiłam produkt, odebrałam kasę i zapomniałam o wszystkim. Można? Można.

Tylko jednak szkoda sporej kwoty, a procedura z US skomplikowana nie jest. Dużo trudniej dobre zdjęcie zrobić. Dzisiaj dostałem potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku, teraz tylko cierpliwie na przelew czekam. Zachęca taki program do zakupów, bez CB padlo by pewnie na YN...

No właśnie. "Potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku" trochę blado ma się do "Idzie sie do sklepu Canona z gwarancją i fakturą i wypłacają od ręki w gotówce". Zostaliśmy skutecznie przyzwyczajeni do molocha biurokracji , gdzie nawet, jeśli coś się klientowi należy, zgodnie z jakimś regulaminem, to i tak na końcu musi się o to kłaniać ze zwiniętym beretem i wycinankami łowickimi z pudełka.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów