Jestem po zmianie 600d na 5Dc i nie żałuję. Brak mi gibanego, ale nie tęsknię za 600-tka; mam MLantern z focus peakiem i wielką przyjemność z focenia staruszkiem <3
Jestem po zmianie 600d na 5Dc i nie żałuję. Brak mi gibanego, ale nie tęsknię za 600-tka; mam MLantern z focus peakiem i wielką przyjemność z focenia staruszkiem <3
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
to będzie długi wątek...
mam 5d3 a zdjęcia z 5d classic oglądam z przyjemnością
może podjedź do kogoś kto ma, zrób kilka zdjęć i sam będziesz wiedział
Zacząłem od 40D, ale po kilku latach przesiadłem się na starą 5D. Trafiłem używkę w rozsądnej cenie i z potwierdzonym przebiegiem. Może zadziałała "magia FF", ale ja widzę różnicę. Jako że używam sprzętu czysto amatorsko, to braków nie dostrzegam. Tym bardziej, że nigdy nie miałem w rękach żadnej innej puszki FF i nie mam z czym porównać.
Teraz jestem na etapie "kombinowania" ze szkłami - napaliłem sie na coś bardzo szerokiego (ale nie fisha).
Ostatnio edytowane przez mar_ko ; 16-10-2014 o 22:35
Powiem tak. C600 i 5D robia dobre zdjecia. Zalezy do czego sie je uzywa. Przy swietle roznice w jakosci sa niewielkie. Full frame ma z regoly lepsze parametry przy niskim swietle gdzie mozna podniesc ISO wiecej niz w cropi-e. Natomiast do takich zabaw juz sa potrzebne szybsze szkla. Ja przez dlugi czas bawilem sie z Z C550 i tez bylem bardzo zadowolony. Nie robilem portretow ani w ciemnosci. Wolalem inwestowac w szkla. Radzilem zeby nie ladowac sie w stare FF bo to nie mam za bardzo sensu. Lepiej poczekac i dolozyc do 6D lub 5DII. Wtedy roznica zauwazalna jest w kazdej kategorii szczegolnie przy dobrych szklach.
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
zakup FF bez bez optyki to chybiony zakup, optyka jest ważniejszym czynnikiem wpływającym na zdjęcie, a w przypadku takiego starocia jak 5Dc trzeba pomyśleć dwa razy jak nadal wychodzi ze chcesz kupić to pomyśl trzeci raz.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
tak szczerze,to jakbym trafił za grosze taki aparat to bym go kupił dla "Miecia"
do portretów jak znalazł
ale jako jedyny to chyba jednak nie
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!