Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Proboszcz ukradł studentowi filmówki aparat?

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Proboszcz ukradł studentowi filmówki aparat?

nie moje zabawki - nie moja piaskownica, niech donosy piszą ci którzy finansują tych pasibrzuchów...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    cóż, ja uznaję tę prawdziwą, nie zafałszowaną wersję dekalogu z którego usunięto 2 przykazanie a 10-te rozbito na dwa aby liczba się zgadzała...
    Według mnie, za wyznawanie 2 przykazania Starego Zakonu powinien być automatyczny ban dożywotni ze wszystkich forów fotograficznych.

Wnioskuję o ban z cb dla centura aż się wyprze tego stwierdzenia i nawróci na religię przyjazna fotografii.

Tego przykazania nikt dzisiaj nie uznaje, i nie praktykuje, jak również innych dziwacznych rzeczy zawartych w tej księdze, nawet Arabowie, i słusznie zostało ono wyrzucone na śmietnik.

"Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!"

Uzależniony Awatar FlatEric

"Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!"
    Tyle, że ten fragment przykazania odnosi się do oddawania czci tymże wizerunkom, a nie jest zakazem ich sporządzania jako takim. Wszak nawet w judaizmie, który przykazanie to wyznaje w całości, a który ze swej istoty bardzo rygorystycznie przestrzega Prawa, wizerunki takie są sporządzane.
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ...Tego przykazania nikt dzisiaj nie uznaje, i nie praktykuje, jak również innych dziwacznych rzeczy zawartych w tej księdze, nawet Arabowie,...
    Wiesz ze "Arab" to nie nazwa religii, arab moze byc wierzacy lub nie, moze byc tez katolikiem jedzacym szynke...i strajacym choinke na boze narodzenie?

Oczywiscie ze w Judaizmie nie ma obrazow Boga, ani obrazom sie czci nie oddaje. Ten fragment w jezyku PL znaczy to co znaczy jest klarownie napisany i nie ma co tutaj kombinowac ze znaczeniem.

Pełne uzależnienie

To moze temu ksiedzu o te obrazy chodzilo

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Wiesz ze "Arab" to nie nazwa religii, arab moze byc wierzacy lub nie, moze byc tez katolikiem jedzacym szynke...i strajacym choinke na boze narodzenie?
    Oczywiście, Polak też może nosić pludry zamiast żupana, ale mi chodziło o "prawdziwych Arabów".... Wiadomo, że Arab może być nawet wyznawca judaizmu.

A serio, to w żadnym meczecie tradycyjnie nie ma ozdób w postaci figurek, nawet ptaszków czy kwiatków ani nawet listków. Czyli dekoracji, które sa wszędzie indziej, nie w celu czczenia ich, tylko żeby było ładnie. I to jest właśnie napisene w Piśmie - nie rób znaczy nie rób, nie czcij znaczy nie czcij. A jak ktoś sobie uracjonalnia, że ja sobie obrazek powieszę na ścianie, ale nie będę się do niego modlił, to jego sprawa -- napisane jest wyraźnie.

Ano tutaj cytat z Ksiegi Powtorzonego Prawa: "Nie uczynisz sobie rzeźby ani podobizny wszystkich rzeczy, które są na niebie w górze i które na ziemi nisko, i które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał i służył. Bom ja jest Pan, Bóg twój, Bóg zawistny, który dochodzę nieprawości ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czynię miłosierdzie na wiele tysięcy miłującym mię i strzegącym przykazań moich." Najbardziej lubie ta zemste do 3-4 pokolenia (pojecie sprawiedliwosci bylo wtedy inne).. Jak masz pecha to pewnie dlatego ze pradziadek klekal przy ikonie - sorry za offtop

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

ciekawa dyskusja...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pewnie chciał schować żeby nikt nie ukradł a teraz ma problem..

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów