Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: SIGMA 17-70 2.8-4 MACRO OS HSM zapytanie.

Mieszany widok

Domyślnie SIGMA 17-70 2.8-4 MACRO OS HSM zapytanie.

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli wrzuciłem post nie w to miejcie co trzeba.

Mam pytanie: Kupiłem na aukcji używany obiektyw jak w tytule i jest jedna rzecz, która mi nie pasuje. Mianowicie, gdy obiektyw jest skierowany pionowo w górę i wysunięty tubus na ogniskowej 70mm to pod własnym ciężarem wraca do 17mm. Podobnie jest, gdy obiektyw jest skierowany pionowo w dół. Na 17mm się jeszcze trzyma, ale już powyżej 20mm pod własnym ciężarem wysuwa się do 70mm.
    Wiem, że tak nie powinno być i tu moje pytanie: Czy wie ktoś czym może to być spowodowanie?
    Zastanawiam się czy jest sens bawić się w serwis obiektywu czy po prostu zwrócić go sprzedawcy i nie szukać sobie problemów.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar rysz
    Miasto
    ~Warszawa

Domyślnie Odp: SIGMA 17-70 2.8-4 MACRO OS HSM zapytanie.

A dlaczego niby tak być nie powinno?
    Oczywiście nie jest to pożądana cecha, ale ten model tak ma. Mojego mam od 3,5 roku i miał tak od nowości. Z opinii w sieci wynika, że w innych egzemplarzach jest podobnie.
    Na początku potrafi irytować, ale w robieniu zdjęć nie przeszkadza.
    Jeśli odpowiada Ci optycznie i AF trafia (część ludzi na to narzeka, mój jest dobry), to tylko się cieszyć.

Poza tym jeśli produkt jest zgodny z opisem, to ewentualny zwrot zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedającego. W przypadku aukcji nie liczyłbym na to.

Miasto
    Bolesławiec

Domyślnie Odp: SIGMA 17-70 2.8-4 MACRO OS HSM zapytanie.

Witam
    Miałem okazję robić zdjęcia tym obiektywem i stwierdzam że ten typ tak ma. Troche mnie to irytowało i między innymi z tego powodu się z nim pożegnałem. Kolega , który kupił go ode mnie nie narzeka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów