Według mnie tak samo jest w 5 Można użyć każdego ale przesuwając aktywny. Jakimś rozwiązaniem jest wybór strefy AF i jej przesuwanie.
Według mnie tak samo jest w 5 Można użyć każdego ale przesuwając aktywny. Jakimś rozwiązaniem jest wybór strefy AF i jej przesuwanie.
Tryb MF. Jaka wiec jest roznica miedzy pojedynczym punktem MF a 61 punktami. U mnie nie ma zadnej, jednoczesnie potwierdza tylko jeden punkt. Z tym ze w trybie pojedynczego punktu moge go przesuwac na inny a w trybie 61 to zawsze srodkowy jest tylko aktywny.
No właśnie tak jest. Ale jak wybiorę Strefa AF (ręczny wybór strefy)-cytuję nazwy z instrukcji żeby było łatwiej doczytać
i umieszczę strefę np po lewej to kręcąc pierścieniem ostrości zgłaszają mi się różne punktu w zależności od obiektów które są ostre
Wiec dziala to tak samo "dobrze" w 1d jak i w 5d. Wiec albo zamierzone to jest (i sie z tym przeprosic trzeba) albo tez szybciej poprawia skoro problem jest wspolny.
Witam,
z racji, że to mój pierwszy wpis, to ogólne dzień dobry, a właściwie dobry wieczór
Na stronie 112 instrukcji, ramka na dole, napisano, że potwierdzenie ostrości w trybie manualnego ostrzenia przy automatycznym wyborze 61 punktów następuje, gdy środkowy punkt osiągnie ostrość - więc jest to zamiar producenta, a nie błąd.
Tak ale po tym jak srodkowy osiaga ostrosc zaden pozostaly nie osiaga. Wiec ten tryb nie rozni sie niczym od centralnego punktu.
Dzieki za odpowiedz.
Ostatnio edytowane przez filemoon ; 07-07-2014 o 08:03