Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Sigma 135-400mm APO f/4.5-5.6 Error 01, problem z przysłoną

Mieszany widok

Miasto
    Pruszków

Domyślnie Sigma 135-400mm APO f/4.5-5.6 Error 01, problem z przysłoną

Witam wszystkich niedawno kupiłem ten właśnie obiektyw i mam z nim problem. Zdjęcia można robić przy maksymalnej przysłowne dla danej ogniskowej (f4.5 dla 135mm , f5,6 dla 400mm itp). Jeżeli zmienię wartość to wyrzuca mi błąd err01. Na szczęście sprzedawca przyjął mi zwrot wiec nie ma problemu, ale na zagranicznych formach czytałem że mogą być takie problemy dla starszych Sigm zainstalowanych do nowych puszek (50d 60d itp). Czy spotkaliście się może z takim problemem, czy rzeczywiście coś jest na rzeczy czy miałem pecha i trafiłem na trefną sztukę. To mój pierwszy post na forum wiec proszę o wyrozumiałość

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sigma 135-400mm APO f/4.5-5.6 Error 01, problem z przysłoną

Chyba trafiłeś na wadliwą sztukę. Jeśli dobrze pamiętam to kolega miał ten obiektyw i z 40D działał mu normalnie. Z tego co wiem to wszystkie cyfrowe korpusy (podobno oprócz D60, nie mylić z 60D) mają kłopoty ze starszymi szkłami Sigmy.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Odp: Sigma 135-400mm APO f/4.5-5.6 Error 01, problem z przysłoną

A może po prostu miałeś tę sigmę Sigma AF 135-400mm f/4.5-5.6 APO Aspherical RF (starszą, gdzie mogły występować opisane przez Ciebie problemy bo to obiektyw z analoga) zamiast tej Sigma AF 135-400mm f/4.5-5.6 DG APO Aspherical RF
    Zanim kupisz kolejną ze starszych sigm - polecam Canon EOS Technoclopedia - A Canon EOS System Overview: Camera Bodies, Lenses, Flashes, Accessories ... kilka wtop udało mi się dzięki tej stronie uniknąć
    FF + trzydziestka piątka

Uprawnienia umieszczania postów