Pokaż wyniki od 1 do 10 z 559

Wątek: 16-35mm F4L IS już oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: 16-35mm F4L IS już oficjalnie

Matsil - ale przy kwiatku centymetr od obiektywu i tle kilometr dalej to i przy f/16 można mieć bokeh
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Matsil - ale przy kwiatku centymetr od obiektywu i tle kilometr dalej to i przy f/16 można mieć bokeh
    Centymetr to może nie, ze dwadzieścia kilka było .
    A jak inaczej pokazać maksymalną GO na 16mm, kolega chciał, to zrobiłem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Centymetr to może nie, ze dwadzieścia kilka było .
    A jak inaczej pokazać maksymalną GO na 16mm, kolega chciał, to zrobiłem.
    Chciał, bo twierdziłeś że zabawy z GO na 16mm przy f/2,8 są istotnie przydatne, ale jak już napisał Eberloth przykłady dałeś mocno naciągane

Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Rzeczywiście pogubiłeś się, bo to nie ja pisałem.
    No nie dosłownie, ale napisałeś:
    Biorąc pod uwagę winietowanie 16-35/2,8 II na 16mm przy f/2,8, to ta różnica nie wydaje się aż taka wielka
    Co później sam udowodniłeś sobie, że wersja F2.8 na F2.8 wypada lepiej niż wersja F4 na F4, dalszy komentarz chyba zbędny
    P.S. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie...

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Matsil, masz najlepszy UWA na swiecie.
    Nigdzie tak nie napisałem, to już Twoje domniemania...
    Więcej, napisałem, że obydwa szkiełka powinno się rozpatrywać indywidualnie w zależności od zastosowań. Wcale nie twierdzę, ze 16-35/2.8 jest lepszy. Jest lepszy dla mnie, bo lubie f2.8 i w pewnej części ciała mam słabe rogi. Ty potrzebujesz dobrych rogów, więc wybierzesz f4, proste.
    Natomiast wieszanie psów na 16-35/2.8 jest trochę bez sensu, bo do tej pory było to jedyny jasny i szeroki UWA do canona i większość go używała bez problemów. W sumie to nadal jedyny jasny... .

Chciał, bo twierdziłeś że zabawy z GO na 16mm przy f/2,8 są istotnie przydatne, ale jak już napisał Eberloth przykłady dałeś mocno naciągane
    Naciąganie czego? Chyba gumy od majtek. Napisałeś cokolwiek jak chciałbyś żeby to pokazać?????? Słowem klucz może być tu "zabawa". Nie ma zdjęć, źle. Są, jeszcze gorzej, bo naciągane. No proszę Cie...

Mam wrażenie, że to głównie forum maruderów .

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak to prawda, zajęło im co prawda ze trzydzieści lat żeby się pozbyć żółtaczki, pewnie trzeba będzie poczekać kolejne dwadzieścia żeby nauczyli się robić szkła z działającym nieloteryjnie AFem, no bo na to że będą prawidłowo działały ze wszystkimi punktami AFa w puszkach Canona to pewnie i wiek będzie mało .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 07-09-2014 o 19:09

Pełne uzależnienie

sam udowodniłeś sobie, że wersja F2.8 na F2.8 wypada lepiej niż wersja F4 na F4, dalszy komentarz chyba zbędny
    To nieprawda.

obydwa szkiełka powinno się rozpatrywać indywidualnie w zależności od zastosowań. Wcale nie twierdzę, ze 16-35/2.8 jest lepszy. Jest lepszy dla mnie, bo lubie f2.8 i w pewnej części ciała mam słabe rogi. Ty potrzebujesz dobrych rogów, więc wybierzesz f4, proste.
    Natomiast wieszanie psów na 16-35/2.8 jest trochę bez sensu, bo do tej pory było to jedyny jasny i szeroki UWA do canona i większość go używała bez problemów. W sumie to nadal jedyny jasny... .
    Z tym się zgadzam, chociaż jeszcze nie doszedłem do tego, któty będzie dla mnie lepszy. Po prostu roztrząsam swoje wątpliwości.

Naciąganie czego? Chyba gumy od majtek. Napisałeś cokolwiek jak chciałbyś żeby to pokazać?????? Słowem klucz może być tu "zabawa". Nie ma zdjęć, źle. Są, jeszcze gorzej, bo naciągane. No proszę Cie...
    Naciąganie, bo f/2,8 nie jest niezbędna do uzyskania takiego efektu.

Miasto
    Wołomin

To nieprawda.
    Tak, nie do końca prawda, bo powinienem napisać wersja F2.8 na F4
    Z tego co napisałeś, to f2.8 wypada nadal lepiej, więc argument o winiecie trochę słaby:
    Co do winietowania, to na 16mm - 16-35/4 IS na f/4 za photozone 2,12EV , a 16-35/2,8 II na f/4 to 2,02EV.

Naciąganie, bo f/2,8 nie jest niezbędna do uzyskania takiego efektu.
    A ja myślę, że prawda, bo nawet F4 w tych samych warunkach da mniejsze rozmycie, niewiele ale zawsze
    To tak jak z tym winietowaniem i rogami. Niewielka różnica, ale jednak .

Myślę, że taka dyskusja nie ma kompletnie sensu, bo zaśmiecamy wątek. Żałuję, że dałem się w to wciągnąć, bo nic nie zmienię a i przekonywać nikogo nie mam zamiaru i interesu. Każdy wybierze co mu bardziej pasuje.
    Dlatego odpuszczam. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów