-
Pełne uzależnienie
Odp: 16-35mm F4L IS już oficjalnie
Nie pospieszylem sie, tylko swiadomie wybralem 
Dla mnie cena nowego 16-35 jest zbyt wysoka w porownaniu z tym ze swiatlem f/2.8.
Co daje mi IS, skoro jak zjade do f/2.8 to czasy na jakich moge zrobic w ciemniejszym pomieszczeniu nieporuszone zdjecia sa identycznie co z wlaczonym IS-em na f/4?
Do tego ludzi i ruchome przedmioty moge spokojnie fotografowac a IS w niczym mi tu nie pomoze. Cena nowego szkla Canona bedzie ok dopiero w momencie, gdy wypuszcza nowy obiektyw f/2.8 za ktory pewnie krzykna z 7-8k pln... 
A co do leniwej dyskusji, to odnosze wrazenie, iz coraz wiecej ludzi na tym forum stac na drogie eLki, ale ich swiadomosc odnosnie tego, co chca fotografowac, przeznaczenia obiektywu czy chocby elementarnej wiedzy nt. ogniskowych, IS-a czy czasow potrzebnych do fotografowania zdjec nieporuszonych jest bliska zeru... niestety. Dlatego uwazam, ze tego typu pytania i dywagacje powinny lądować w dziele dla poczatkujacych, bo potem chcac poczytac cos sensownego o konkretnym szkle musimy przechodzic przez dziesiatki postow ludzi, ktorzy nie wiedza czego chca i po co/do czego
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 09-07-2014 o 10:46
Uprawnienia umieszczania postów