Pokaż wyniki od 1 do 10 z 559

Wątek: 16-35mm F4L IS już oficjalnie

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 16-35mm F4L i 10-18mm F4.5-5.6 już oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    ale po co komu IS w takim szerokim kącie jak 16-35?
    mnie osobiscie:
    - do focenia z reki z polarem i/lub polowka (w bardzo wietrzna pogode daje to jednak nieco lepsze efekty niz statyw)
    - do focenia "zza krzaczkow", w miejscach gdzie statywu nie da sie juz rozstawic (w Holandii akurat takich dostatek)
    - do okazyjnego focenia w ciemnych wnetrzach, do ktorych nie wolno wnosic statywu. chociaz mysle, ze to sa w praktyce jednak za szerokie ogniskowe i to raczej pozostanie 24-105...

(Canonowi potrzebne do podbicia ceny)
    mysle, ze 16-35 mial zlikwodowac ta wade 17-40 (zbyt niska cene). chociaz ten pierwszy nie zniknie z oferty. tyle, ze 16-35/4 daje landszafciarzom i podroznikom
    mozliwosc wydania wiecej pieniedzy tam, gdzie do tej pory mogli sie wykpic za raptem 650 EUR

ale prawda jest, ze po premierze 6D zarowno 24-70/4 jak i 16-35/4 sa bardzo logicznymi i bardzo mile widzianymi (no, nie przez niefotografujacych partnerow fiskalnych )
    dodatkiem do oferty Canona. do tego jest wypuszczony kilka lat temu 70-300 L a kto wie, czy w przyszlym roku nie wyjdzie 70-200/4 IS mkII...

nie powiem, czuje sie dopieszczony wyborem Canona w zakresie malego FF-a... i nawet wiem na co przeznacze kase, ktora odzyskalem z wyprzedazy cropa...

- ciekawe, czy będzie ostrość jak w nowym 24-70/2.8 II...
    no wlasnie ja o tym przede wszystkim chcialem:

MTFy 16-35:

dla porownania 17-40:

24-70/4 IS:

24-70/2.8 mkII

24-105
    touche!
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 13-05-2014 o 10:11
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów