1. news stary jak świat a po 2. to forum canona...
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
Jak szybko się wypieli tak szybko się przeproszą.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zrobiłem mały upgrade w twoim pościea do tematu, pewnie tak
Może nawet wypuszczą gołąbka z gałązką oliwną i napiszą pieśń pochwalną dla nowych produktów sigmy
.A tak ciut poważniej, decydując się na taki krok musieliby sami uzupełnić szklarnię, czyli to, co oferowała sigma, lub też stworzyć produkt konkurencyjny. Należy też pamiętać o cenach. Ale to nie nasz problem.
Nie sądzę żeby cokolwiek "musieli". To jest raczej duży problem dla Sigmy a nie odwrotnie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chodziło mi nie tyle o firmę, co o klientów "zabieramy wam sigmę, ale w zamian dajemy nowe szkła systemowe". Nikon bez sigmy sobie poradzi, sigma bez nikona...niby mają dla kogo produkować, dla siebie też, w końcu puszki sigmy też są,tyle że to mało popularny system
Heh. Dawno temu nie znając się totalnie na fotografii głównym powodem dla którego zdecydowałem się na Canona był system z silnikiem w obiektywie, nie chciałem się zagłębiać w kwestii śrubokrętu Nikona i szczegółach technicznych itp. Chciałem mieć działający bezproblemowo zestaw, więc wybrałem tanią puchę i Sigmę. Spore grono amatorów nie stać na drogie słoiki i również wybierają tanie rozwiązania, typu Nikon plus obiektyw Sigma lub Tamron. To nie Sigma ma problem, to Nikon będzie miał bo brak współpracy z obiektywami może być czynnikiem decydującym dla potencjalnych klientów.
Kapitan Wagner