Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Conchita Wurst vs. Siara :-)

Początki nałogu Awatar homesicalien

Domyślnie Odp: Conchita Wurst vs. Siara :-)

Sam Thomas Neuwirth (Conchita) najpewniej nikomu krzywdy nie robi. Inna sprawa, skąd się bierze takie szerokie zainteresowanie odmiennością od (dotychczasowych) norm... Przecież osobniki nietypowe występowały od początków cywilizacji.
    Ano 70 lat bez wojny i rosnący dobrobyt sprawiają, że ludzie stracili tradycyjny punkt odniesienia i zaczynają się nudzić szukając nowości. Konieczność dbania o swój byt i bezpieczeństwo niektórym dawno zniknęła z horyzontu i w głowach robi się pustka gotowa na poznawanie nowości. Doprowadza to do tego, że odmienność (coś, czego jeszcze nie było) jest atrakcyjna sama w sobie niezależnie od jakości. Bo wszystko już było. Lepsze nowe i kiepskie niż stare nudne wartościowe. Oczywiście na poznanie wartościowych rzeczy (choćby muzyki) nie wystarczy życia, ale komu by się chciało ich szukać. Łatwiej poddać się podanemu na tacy trendowi. A zwykle im szerzej tym płyciej.
    Eurowizji będę bronił odrobinę. Obecnie to festiwal kiczu. Ale gdyby cofnąć się parę lat wstecz, zdażały się przyjemne piosenki. Nie wspominając o ABBie.
    Ostatnio edytowane przez homesicalien ; 14-05-2014 o 00:10

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Conchita Wurst vs. Siara :-)

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wy o teorii, ja o praktyce. Taka oto polityka prorodzinna, aż się chce mieć więcej dzieci :-)
    Mój syn nie dostał się w normalnym trybie do żadnego (z trzech) przedszkoli. Żona musiała to miejsce wychodzić/wyprosić u dyrektorki przedszkola.
    Więcej przez to przechodzić nie chcę.
    Mieć dzieci to obecnie w naszym państwie wyzwanie - przede wszystkim ekonomiczne.
    Samotni rodzice też są na tej zasadzie "dyskryminowani" jak cholera, a co dopiero dzieci które w ogóle nie mają rodziców lub mają ale takich którzy albo mają je gdzieś albo np. chleją. Dyskryminowani są też Ci, których na przykład dopadła ciężka choroba etc. Patologii i tragedii ludzkich jest masa niestety. Problem normalnych rodzin w naszym kraju to nie kwestia dyskryminacji tylko ekonomii. Tu nie powinno być żadnych przywilejów ale możliwość normalnego życia na poziomie co przy zarobkach w tym kraju jest trudne. Tyle że to dyskujsa na zupełnie inny temat niż w tym wątku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów