Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ramka na fotki

tomekB
    Guest

Domyślnie ramka na fotki

Witam!

Znalazlem na Allegro cos co nazywa sie cyfrowa ramka na fotografie. W opisie jest napisane ze obsluguje to cudo ;-) tag (?) orientation z EXIF 2 i teraz tak.

W tej chwili mam stara minolte 7i ktora ma chyba EXIF 1 ... czy myslicie ze to z tym zadziala, czyli bedzi emi obracalo samo zdjecia?
    A w najblizszym czasie (kwestia 2 miesiecy) chce kupic Canona 350 ... tam jak rozumiem jest EXIF 2 i jesli zdecyduje sie kupic te ramke (droga jest troche wiec nie wiem) to z fotkami z 350 powinno dzialac.

Czy moglby ktos podac mi link do fotki w niskiej rozdzielczosci zrobionej w pionie canonem 350? Chodzi o to zeby plik byl na tyle maly zeby mozna go bylo wyslac mailem do sprzedawcy z prosba o sprawdzenie czy sie "obroci".

Dzieki!

Tomek Borowiak
    Przyszly Canonier

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

czytasz czasami forum? wrto poszukac o ramkach (jak prosto sie je robi) w watkach ktore juz byly.. po co placic za cos co jest banalnie proste do zrobienia

tomekB
    Guest

Domyślnie

:> nie czytam forum, jestem nowy znalazlem je w google przed 20toma minutami ... zrobic? Obawiam sie ze to nie dla mnie, jesli chodzi o elektronike to mam raczej dwie lewe rece ... moglbym sie co najwyzej pokiereszowac lutownica
    Oczywiscie zaraz przeszukam forum, ale tak czy tak bylbym wdzieczny za jakiegos malego (w sensie pliku jpg o malej objetosci) sampla zrobionego Canonem 350D w pionie (portret).

Miasto
    W-wa/Bielany

tomekB
    Guest

Domyślnie

Dziekuje za link. Co do elektronicznej ramki home made to ... nic na forum nie znalazlem ... wiem wiem ... ale szukalem, albo forumowa wyszukiwarka mnie nie lubi. Na proste zapytania w stylu "ramka lcd" wyswietlala posty w ktorych nic na temat nie ma (poza recenzja ksiazki gdzie taka jest w spisie tresci), a na bardziej skomplikowane czestowala mnie bledem o jakims $Common :> Poszukam w googleach jeszcze.

Co do postu ponizej to tez jestem zainteresowany czy przez przypadek nie zostalem zle zrozumiany. Wkleilbym link do aukcji, zeby pokazac o co mi chodzi, ale nie na wszystkich forach jest to lubiane wiec sie powstrzymam narazie.
    Ostatnio edytowane przez tomekB ; 23-03-2006 o 17:30

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    czytasz czasami forum? wrto poszukac o ramkach (jak prosto sie je robi) w watkach ktore juz byly.. po co placic za cos co jest banalnie proste do zrobienia
    Czy na pewno masz na mysli ramke na zdjecia LCD????
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekB
    Co do postu ponizej to tez jestem zainteresowany czy przez przypadek nie zostalem zle zrozumiany. Wkleilbym link do aukcji, zeby pokazac o co mi chodzi, ale nie na wszystkich forach jest to lubiane wiec sie powstrzymam narazie.
    to moze wklej ten link, to pewnie sie posmiejemy :-)

tomekB
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to moze wklej ten link, to pewnie sie posmiejemy :-)
    Nie za bardzo rozumiem z czego ... :> Chyba ze z tego ze chcac odpowiedziec przed wszystkimi i "ustawic mlodego" zapomniales o czytaniu przed odpisywaniem. ;-)

To cos o co pytam znajduje sie tutaj: http://allegro.pl/item91875774.html

Teraz chciałbym zobaczyc z czego będziecie się smiac. :>

Coś już napisał Awatar Robin
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Uwielbiam sensowne odpowiedzi
    5D| 350D+BG-E3| S15-30| T28-75| C85|
    Fotki tutaj: flickr.com/photos/robinfoto i tutaj: plfoto
    "Tylko kisielem spłynie prawda" - ruchoporu.org

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekB
    Nie za bardzo rozumiem z czego ... :> Chyba ze z tego ze chcac odpowiedziec przed wszystkimi i "ustawic mlodego" zapomniales o czytaniu przed odpisywaniem. ;-)
    no wlasnie nie, posmiejemy sie z niezrozumienia mojego, a wlasciwie mojej nieufnosci do opisow na allegro, czego to sprzedawcy nie wymysla zeby sprzedac produkt, ale do rzeczy

upss :-) zrozumialem to jako program do robienia ramek w jpg, bo ty tez nigdzie nie pisales ze to ma byc 'ramka na biurko' tak wiec zwykle nieporozumienie... a co do takich ramek to ja jestem sceptyczni nastawiony za 600zl mozesz sobie zrobic pelno odbitek i ustawic je w zwyklych ramkach...

a co do zgodnosci to trzeba by sprwadzisc specyfikacje wersji tych exifow, jesli minolta zapisuje zgodnie z v.1 jest w niej info o kadrze... to bedzie dzialac...

a moze takie pytanie pomocnicze... jak robiles zdjecia minolta w kadrze pionowym to na wyswietlaczu miales je obrocone czy nie?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów