Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jaki aparat kupić? w cenie ok. 500-700zł?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Jaki aparat kupić? w cenie ok. 500-700zł?

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    czytam uważnie - w cenie 500zł chyba nie ma nic nowego co zapisuje RAW a i używek mało.
    Aparat który zaproponowałeś przekracza budżet, nawet jego maksymalną granicę
    Na dzisiejsze czasy może i seria G nie jest tak super wypasiona jak nowe aparaty, ale w tej cenie nadal jest świetnym wyborem.
    Jest jeszcze panasonic lx3 (też używki i ciężko dostępne, ale też powinien być w tej cenie)

xd

No nie wiem, czy polecanie komuś używanych aparatów wypuszczonych na rynek cztery (G12) i sześć (LX3) lat temu to taki dobry pomysł

Dorabianie jeszcze do tego teorii, że "w tej cenie nadal jest świetnym wyborem" również mnie nie przekonuje

Nie chodzi tylko o stan techniczny aparatu po tylu latach (pomijam mało wyszukane wyposażenie pokładowe), pod rozwagę należy brać również pod uwagę proces "starzenia" się matrycy. Matryca po pewnym czasie się "wypala" (mam wiekowy kompakt nieużywalny już z tej przyczyny) i pojedyncze piksele przestaja dzialac lub dzialaja nieprawidlowo (czyli slynne deadpiksels i hotpiksels).
    Ostatnio edytowane przez candar ; 12-05-2014 o 09:16
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów