Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Pomoc w wyborze obiektywu

Domyślnie Odp: Pomoc w wyborze obiektywu

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    cobalt, nie wiem jakich ogniskowych potrzebujesz, mi wystarcza 35 i 85, ale 24L i 50L też bym nie pogardził. Chodzi mi tylko o to, że do 6d praktycznie nie podpinam ciemnych zoomów z f4, bo według mnie obrazek na tym traci i szkoda potencjału matrycy. Pamiętaj, tylko, ze to mój styl fotografowania, Ty możesz mieć zupełnie inny. Na pewno jak bym miał wybierać pomiędzy canonem 24-70 f2.8L i 24-105 f4L, to wybrałbym właśnie ze względu na światło ten pierwszy.
    Przerabiałem już ciemne obiektywy np Tamron 70-300/4,0-5,6 VC USD i Canona 55-250/4-5,6 i jestem tego samego zdania co Ty. Nie warto wchodzić w ciemniejsze niż f/2,8. Najlepszym przykładem jest Canon 70-200/2,8 i bliźniak f/4,0. Całkiem inne rozmycie na długim końcu i odcięcie od tła.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna

Reasumując jak już pisałem kupiłem Canona 5dIII oraz 24-70 f4 IS - tak bardziej na wycieczki wiem że światło 4 ale na wycieczki myślę że wystarczy. Posiadam również Canona 70-200 f4 IS chodziło również o gabaryty (ver 2.8 droższa i cięższa) i wycieczki.
    Dokupiłem Canona 85 1.8 i posiadam Canon 100 2.8 macro i Canon 50 1.4 myśle że zestaw super. Teraz będę polował na coś jasnego i szerokiego.

Sigma 35 f1.4 albo coś cano-nowskiego 16-35 2.8 II, Tokina 16 - 28 2.8

Co jeszcze polecacie?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez jarekczkrak

Co jeszcze polecacie?
    Zdjęcia robić.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

... Nie wiem czy dobrze trafiłam - ale czy ktoś z was może mi polecić przejściówkę do używania obiektywów z mocowaniem PK do mark III ? z góry bardzo dziękuję

--- Kolejny post ---

... Nie wiem czy dobrze trafiłam - ale czy ktoś z was może mi polecić przejściówkę do używania obiektywów z mocowaniem PK do mark III ? z góry bardzo dziękuję

Coś już napisał

Canon 16-35 f/2.8 L II bardzo fajne szkiełko, użytkowałem z satysfakcją. Obecnie je sprzedaję ponieważ potrzebuję innych ogniskowych. Sigma 35 1.4 to już legenda Kwestia potrzeb, zastosowań. Nie wiem czy nie doczytałem czy nie było o tym mowy - do czego potrzbujesz tych szerszych kątów? Ogniskowa 35mm jest bardzo popularna i uniwersalna. Może jeszcze warto rozważyć canona 28 1.8. Posiadam i z doświadczenia również mogę polecić. Ostre, pewne i uniwersalne szkło.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Zdjęcia robić.
    Oj teraz foce co dziennie. Co ciekawe dawniej przy Canon 30D APSC to 70-200 f4 IS używałem mało teraz to 50% z 24-70 f4 IS i 85 1.8 Ulubiony komplet

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Zdjęcia robić.
    Oj teraz foce co dziennie. Co ciekawe dawniej przy Canon 30D APSC to 70-200 f4 IS używałem mało teraz to 50% z 24-70 f4 IS i 85 1.8 Ulubiony komplet

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez darekPolsztyn Zobacz posta
    Canon 16-35 f/2.8 L II bardzo fajne szkiełko, użytkowałem z satysfakcją. Obecnie je sprzedaję ponieważ potrzebuję innych ogniskowych. Sigma 35 1.4 to już legenda Kwestia potrzeb, zastosowań. Nie wiem czy nie doczytałem czy nie było o tym mowy - do czego potrzbujesz tych szerszych kątów? Ogniskowa 35mm jest bardzo popularna i uniwersalna. Może jeszcze warto rozważyć canona 28 1.8. Posiadam i z doświadczenia również mogę polecić. Ostre, pewne i uniwersalne szkło.

Przy Canon 30D miałem C10-22 i lubiłem szerokie pejzaże jakieś wysepki, lasy pomieszczenia z lampą..... ale jednocześnie przy FF 24 zauważyłem to dość szeroko, wiec myślę coś wypośrodkować i kupić coś miedzy szeroko i jasno nawet i Lkę

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez darekPolsztyn Zobacz posta

Przy Canon 30D miałem C10-22 i lubiłem szerokie pejzaże jakieś wysepki, lasy pomieszczenia z lampą..... ale jednocześnie przy FF 24 zauważyłem to dość szeroko, wiec myślę coś wypośrodkować i kupić coś miedzy szeroko i jasno nawet i Lkę

--- Kolejny post ---

Nie wiem dlaczego dublują się posty ?????

--- Kolejny post ---

Nie wiem dlaczego dublują się posty ?????

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Najlepszym przykładem jest Canon 70-200/2,8 i bliźniak f/4,0. Całkiem inne rozmycie na długim końcu i odcięcie od tła.
    Jest inne ale całkiem inne to bym nie powiedział, różnica to 1EV, gdyby to było 2 lub 3EV to owszem

F2.8 vs F4 - Canon 70-200mm lenses - YouTube

--- Kolejny post ---

Najlepszym przykładem jest Canon 70-200/2,8 i bliźniak f/4,0. Całkiem inne rozmycie na długim końcu i odcięcie od tła.
    Jest inne ale całkiem inne to bym nie powiedział, różnica to 1EV, gdyby to było 2 lub 3EV to owszem

http://www.youtube.com/watch?v=n_g2JRj-V-E

Pełne uzależnienie

Nie warto wchodzić w ciemniejsze niż f/2,8. Najlepszym przykładem jest Canon 70-200/2,8 i bliźniak f/4,0. Całkiem inne rozmycie na długim końcu i odcięcie od tła.
    Akurat używam obu, 1EV daje różnicę w rozmyciu i separacji planów, ale 2.8 to też w sumie ciemnica jest.

--- Kolejny post ---

Nie warto wchodzić w ciemniejsze niż f/2,8. Najlepszym przykładem jest Canon 70-200/2,8 i bliźniak f/4,0. Całkiem inne rozmycie na długim końcu i odcięcie od tła.
    Akurat używam obu, 1EV daje różnicę w rozmyciu i separacji planów, ale 2.8 to też w sumie ciemnica jest.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Nie warto wchodzić w ciemniejsze niż f/2,8
    IMHO
    To jest duże uproszczenie.
    Nie bedę wymieniał swietnie ocenianych obiektywów(długa lista) ze swiatłem 2,8-4.0.
    Używałem też 50/1,4 i ta papierowa GO ma naprawdę wąskie zastosowanie, więc zrezygnowałem z nich.
    Poproszony o fotki z komunijnego eventu wyżebralem 24-70/2,8 ,a większość fotk poszła d 4-5,6.
    W tym przypadku 24-105/4 L spokojnie byłoby lepsze niż w/w ze wzgledu na zakres.
    Mam na myśli przeciętne zaawansowane zastosowanie amatorskie, bo profi tu ani nie pytają ani nie doradzają.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar PoulN

Nie lubię cyferek w fotografii, ale zrobię wyjątek,... sprawdziłem... R
    Różnica między 200mm, f4 vs. f2.8 na FF w odległości od obiektu 8m to 11cm.
    Tj. głębia ostrości f2.8 ma "grubość" - 0.26m, a f4 - 0.37

--- Kolejny post ---

Nie lubię cyferek w fotografii, ale zrobię wyjątek,... sprawdziłem... R
    Różnica między 200mm, f4 vs. f2.8 na FF w odległości od obiektu 8m to 11cm.
    Tj. głębia ostrości f2.8 ma "grubość" - 0.26m, a f4 - 0.37

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów