Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Ja bym jednak koledze polecał jakiegoś kompakta z długim zoomem
Patrzyłem na nie, ale chyba x40 czy x50 po pierwsze nie jest tak potrzebny, a z drugiej strony jaka jest jakość tego zdjęcia na tym końcu? Raczej słaba...
Pewnie technologia poszła do przodu, ale mam też starego Fuji S5700 i on nie powalał jakością zdjęć na końcu, pomimo iż robił ładne kolorystycznie zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Fuji X-A1 + 16-50mm – 2 399 zł brutto
Też znalazłem tę promocję i mocno się nad nią zastanawiałem.. byłoby to fajne rozwiązanie, ale jednak z kumplem muszę zamienić słowo, bo od czasu moich propozycji się nie odezwał ( może już stracił zapał )

a canony serii G to cały czas nieporęczne cegły i naprawdę zastanawiam się komu takie wzornictwo się podoba
No właśnie, brzydkie są, nie ma co ukrywać....ale jednak nie szata zdobi...aparat a słyszy się wiele dobrych opinii o możliwościach tych aparatów...

naprawdę nie widzę sensu obecnie kupowania jakiegokolwiek kompaktu w chwili gdy na rynku są bezlusterkowce z matrycami APS-C (Fuji) oraz full frame (sony)
mniejszy aparat, mniejsza waga, poręczność i często u mnie na krótkim wypadzie ląduje w torbie właśnie bezlusterkowiec zamiast lustra
Masz chyba rację, jednak bezlusterkowce (nie ukrywajmy) są raczkujące na rynku, a cena lepszych modeli jest dość wysoka...

No nic..kluczem do wszystkiego jest spotkać się z kumplem i dogadać szczegóły... wybór jest ogromny, więc ja tu za niego decydował nie będę...
Problemem może się okazać dostępność wybranych modeli u nas w sklepach, aby pomacać....bez tego podjęcie jakiejkolwiek decyzji to jak skok na główkę bez sprawdzenia dna...

Dzięki wszystkim, jakbym już coś miał konkretnego to dam znać, wtedy można będzie zawęzić obszar poszukiwań.

Pozdr.
R