Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Lustrzanka lub kompakt do max 2k PLN

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Lustrzanka lub kompakt do max 2k PLN

Cytat Zamieszczone przez Canonierzysta Zobacz posta
    Lumix G3 wycofany według sklepu Cyfrowe.
    Wciąż dostępny w sieci media expert. Jest mniejszy od lustra i ma wymienną optykę, jak dla mnie ciut za mały, ale to kwestia gustu. No i mieści się w cenie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez damianko Zobacz posta
    Ja ostatnio kupiłem nex 5. Sprzet na pewno lepszy od kompaktu i dużo mniejszy od lustra. Z naleśnikowymi obiektywami mieści sie w kieszen spodni.

Duże masz spodnie pozazdrościć .

Ja bym jednak koledze polecał jakiegoś kompakta z długim zoomem względnie najlepiej smartfona z dobrym aparatem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Duże masz spodnie pozazdrościć .
    Nex 5 z sel 16 ma 50 czy 51mm grubosci. Ile jest grubszy od portwela?

Mieści sie do normalnych dżinsów i nie trzeba mieć do tego moro z demobilu. Jednak jesli chodzisz w rurkach to przykro mi bardzo ale nie dasz rady nosić takiego zestawu w kieszeni.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez damianko Zobacz posta
    Nex 5 z sel 16 ma 50 czy 51mm grubosci. Ile jest grubszy od portwela?

Mieści sie do normalnych dżinsów i nie trzeba mieć do tego moro z demobilu. Jednak jesli chodzisz w rurkach to przykro mi bardzo ale nie dasz rady nosić takiego zestawu w kieszeni.
    Zasobny masz portfel jak ma 5 cm grubości - pozazdrościć .

Dla mnie coś co ma 5 cm grubości i mieści się swobodnie w kieszeni to tak samo jak 5 osób mieszczących się swobodnie w maluchu .

A co do rurek to ja niestety gimnazjum kończyłem już bardzo dawno (właściwie to gimnazjów wtedy jeszcze nie było) i jak zaglądnę w pesel to nie uchodzi panie, no nie uchodzi .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-05-2014 o 07:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

już się bałem, że to watek tylko o lustrzankach :P

z uwagi, że wcześniej używałem sony nex5 a obecnie "przesiadłem" się na fuji X-E1 polecam właśnie z uwagi na jakość zdjęć na wyższych ISO bezlusterkowce Fuji - biją na głowę kompakty i niektóre lustra z półki entry level a można mieć obecnie dodatkowo drugi obiektyw za 1 zł Drugi obiektyw za 1 zł*|*Fujifilm Polska

czyli Fuji X-A1 + 16-50mm – 2 399 zł brutto -> "Każda osoba, która kupi aparat cyfrowy X-A1 w zestawie z obiektywem FUJINON XC 16-50mm w punkcie sprzedaży detalicznej partnera promocji w trakcie trwania oferty specjalnej, otrzyma prawo do zakupu jednego obiektywu w cenie:FUJINON XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS – 1,00 zł brutto"

MZ warto skorzystać z promocji i moja przykładowa fotka strzelona przez szybę fuji X-E1 http://www.dfv.pl/gallery/d/4287857-4/DSCF2153n1_m1.jpg

naprawdę nie widzę sensu obecnie kupowania jakiegokolwiek kompaktu w chwili gdy na rynku są bezlusterkowce z matrycami APS-C (Fuji) oraz full frame (sony)
    mniejszy aparat, mniejsza waga, poręczność i często u mnie na krótkim wypadzie ląduje w torbie właśnie bezlusterkowiec zamiast lustra

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Lumix G3. Wciąż dostępny w sieci media expert. Jest mniejszy od lustra i ma wymienną optykę, jak dla mnie ciut za mały, ale to kwestia gustu. No i mieści się w cenie
    nie pakowałbym się w matrycę Mikro 4/3 mając do wyboru kupę innych bezlusterkowców różnych firm z matrycami APS-C mniej szumiącymi...

a canony serii G to cały czas nieporęczne cegły i naprawdę zastanawiam się komu takie wzornictwo się podoba
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-05-2014 o 09:00
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Canonierzysta Zobacz posta
    No na to wygląda Miałem tylko nadzieję, że znajdę jakąś alternatywę dla tych dwóch kompaktów co podałem, ewentualnie lustra które podałem, ale może z innymi obiektywami... no nie wiem, czasem po prostu burza mózgów może podsunąć całkiem niezłe rozwiązania

A czym się kierowałeś? Możesz opisać jak się sprawuje? Jest on co prawda ciut droższy niż proponowany G16, ale zawsze to jakaś opcja.
    o nexie 5N kiedyś pisałem jakby ktoś był ciekawy -> http://carewicze.republika.pl/Nex-5recenzja.pdf
    a na własność miałem poprzednika (nexa 5 bez N)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 10-05-2014 o 09:26
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Początki nałogu

1100D na początek będzie ok
    uda się kupić za ok 1000 PLN, z małym przebiegiem nawet poniżej

do tego np C18-135 da sporo frajdy
    a jeszcze lepiej Tamron 17-50 2.8, wersję ze stabilizacją można zdobyć w cenie ok 900-1100 PLN. Będzie bardzo fajny zestaw
    Ostatnio edytowane przez mmteam ; 10-05-2014 o 10:37

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym jednak koledze polecał jakiegoś kompakta z długim zoomem
    Patrzyłem na nie, ale chyba x40 czy x50 po pierwsze nie jest tak potrzebny, a z drugiej strony jaka jest jakość tego zdjęcia na tym końcu? Raczej słaba...
    Pewnie technologia poszła do przodu, ale mam też starego Fuji S5700 i on nie powalał jakością zdjęć na końcu, pomimo iż robił ładne kolorystycznie zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Fuji X-A1 + 16-50mm – 2 399 zł brutto
    Też znalazłem tę promocję i mocno się nad nią zastanawiałem.. byłoby to fajne rozwiązanie, ale jednak z kumplem muszę zamienić słowo, bo od czasu moich propozycji się nie odezwał ( może już stracił zapał )

a canony serii G to cały czas nieporęczne cegły i naprawdę zastanawiam się komu takie wzornictwo się podoba
    No właśnie, brzydkie są, nie ma co ukrywać....ale jednak nie szata zdobi...aparat a słyszy się wiele dobrych opinii o możliwościach tych aparatów...

naprawdę nie widzę sensu obecnie kupowania jakiegokolwiek kompaktu w chwili gdy na rynku są bezlusterkowce z matrycami APS-C (Fuji) oraz full frame (sony)
    mniejszy aparat, mniejsza waga, poręczność i często u mnie na krótkim wypadzie ląduje w torbie właśnie bezlusterkowiec zamiast lustra
    Masz chyba rację, jednak bezlusterkowce (nie ukrywajmy) są raczkujące na rynku, a cena lepszych modeli jest dość wysoka...

No nic..kluczem do wszystkiego jest spotkać się z kumplem i dogadać szczegóły... wybór jest ogromny, więc ja tu za niego decydował nie będę...
    Problemem może się okazać dostępność wybranych modeli u nas w sklepach, aby pomacać....bez tego podjęcie jakiejkolwiek decyzji to jak skok na główkę bez sprawdzenia dna...

Dzięki wszystkim, jakbym już coś miał konkretnego to dam znać, wtedy można będzie zawęzić obszar poszukiwań.

Pozdr.
    R
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów