Fakt, masz racje - moj kieszonkowy Sony V-1 wlasnie sie tak zachowuje.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Fakt, masz racje - moj kieszonkowy Sony V-1 wlasnie sie tak zachowuje.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Myślę, że różnicę będzie widać (tzn. zobaczyłbyś) na zdjęciach. A czy jest ona warta 6k. Ja to rozpatruję w aspekcie finansowym, stać mnie - warto!, nie stać - szkoda!Zamieszczone przez acidjazz
![]()
Zamieszczone przez Jac
Koledzy zdecydujcie proszę, czy rozmawiacie o rozmiarach matrycy czy o jej rozdzielczosci?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Pytanie ostanie i zarazem wyjsciowe - warto dac 6k wiecej czy nie? Wiem, ze zawodowcy powiedzieli by, ze tak.Zamieszczone przez Raff
http://groups.google.com/group/pl.re...9f8de20e77895?Zamieszczone przez acidjazz
Sam musisz zdecydowac na czym ci zalezy, dla kazdego z nas 6k ma inna wartosc dla jednego bedzie to pol roku zbierania inny odlozy to w miesiac ;-) wiec to ty podejmij decyzjeZamieszczone przez acidjazz
jak masz kasę na dobre szkła oprócz drogiej puszki to bierz 5D.
a jak masz kasę na dobre szkła a zostanie Ci na 30D a nie na 5D to bierz 30D i dobre szkła. Najprościej jak się da. Bo zapłaczesz robiąc zdjęcia 5D z KITem czy coś w tym stylu![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
A to co innego. W poprzednim poscie napisales ze będą wychodzic slabosci 17-40 ( w domysle samego obiektywu) a nie kompletu z 5D. Tu sie zgodze, ale chce zauwazyc, ze moim skromnym zdaniem 17-40 jest znakomitym obiektywem.Zamieszczone przez gwozdzt
ale 17 mm na FF to jednak b.szeroko i do tego f4 to już nie tak pięknie jak na cropie.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |