-
Odp: obiektyw do reportazu - canon
ja na Twoim miejscu zamieniłbym 450D na 40D jest to dobra przesiadka, posiadałem 450D i gdy przyszło mi zrobić chrzest (w rodzinie więc bez zbędnych komentarzy proszę) to on nie dawał rady na 1600 szumi tak że okropnie, mimo że posiadałem c 50 1.8 i próbowałem robić na 2.0-2.2 to i tak nie dawał rady ciemno było strasznie
Czytałem poprzednie posty i też skłaniam się żeby dokupić używkę 17-50 2.8 czy kupisz sigme czy tamrona to już Twoja sprawa, bo różni są ludzi i różne uprzedzenia do tych firm. Do tego wszystkiego dokupiłbym lampę speedlite 430ex ii poczytał trochę na temat błyskania: Techniki fotografowania z lampą błyskową i będzie dobrze.
Ja bym nie odpuszczał takich zleceń, bo jak będziesz chciała zdobyć doświadczenie? Książki to jedno można dowiedzieć się wiele ciekawych teoretycznych rzeczy, ale kiedy je sprawdzisz jako fotograf, jak nie będziesz próbować?
Bardzo lubię jak ludzie straszą jakimiś dziedzinami fotografii, tak jakby oni zaczynali od samych dobrych zdjęć, niedawno robiłem swój pierwszy koncert, na 300 zrobionych zdjęć do publikacji nadawało się 8, ale doświadczenie które przyniosłem następnym razem pozwoli zrobić mi dużo mniej zdjęć z dużo większą celnością. Próbuj, staraj się bo warto
Ostatnio edytowane przez jamada202 ; 08-05-2014 o 12:41
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów