Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: obiektyw do reportazu - canon

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: obiektyw do reportazu - canon

Cytat Zamieszczone przez zepsuta Zobacz posta
    hej,
    mam pytanie do Was.
    dostalam propozycje od znajomego, zebym porobila zdjecia na szkoleniu (jeszcze nie wiem czy w pomieszczeniu czy w plenerze) i chcialam sobie kupic obiektyw, nie za drogi, maksymalnie 1500-2000zl (moga byc tez tansze )
    mam canona 450d. no chyba ze wogole mam zmienic tez body?
    dzieki wielkie za pomoc
    i pozdrawiam - zepsuta
    napiszę coś innego niż poprzednicy (co nie znaczy, że mądrzejszego to szkło EF 28-105 (które zanabyłaś) to konstrukcja mająca 14 wiosen i co za tym idzie podobnie jak większość zoomów (i stałek szczególnie szerokich) z czasów analogów będzie na cyfrze mydliła - problem leży w telecentryczności analogowych szkieł, które nie były projektowane pod cyfrę (biega o kąty padania światła na piksele w matrycy światłoczułej)

tak więc pod cyfrę albo stałki powyżej ogniskowych 50 mm (ten EF 50 mm f/1.8 naprawdę da się lubić ^^ ), albo nowe zoomy projektowane już wyłącznie pod cyfrę

mając kita, raczej szedłbym w jasne stałki typu canon EF 50 f/1,8 (w przyszłości sigma 50 mm f/1.4 A) + sigmę 30 mm f/1.4 (starsza wersja była bdb i tańsza - wiem, bo sam bardzo często używałem)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 07-05-2014 o 21:23
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów