Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: ile razy 430ex blysnie?

Mieszany widok

tyrachiel
    Guest

Domyślnie ile razy 430ex blysnie?

Zastanawiam sie, ile razy przy swiezo naladowanych bateriach (tzn akumulatorach) udalo sie Waszym 430stkom blysnac pod rzad, gdy robiliscie zdjecia seriami... wiem ze to wszystko zalezy od tego z jaka moca sa blyski, ale chce miec jakiekolwiek pojecie.. zalozmy ze jako fotoreporter czekam na moment, gdy dwoch vipow sciska sobie dlonie.. oswietlenie jak w pokoju u cioci na urodzinach.. 350d wiec nie ma straty z uwagi na niewiedze lampy o cropie.. blysnie mi lampa ze dwa razy?
    pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

blysnie ;-) moze nawet 4 razy a moze raz :-)

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No jak vipy będą daleko (załóżmy, że ciocia ma wypasioną chatę) to tak walnie błyskiem, że kolesiowi z boku niechcący patrzącemu na Twój sprzęt da po gałach na tyle, że go zamroczy na chwilę i konkurenta masz z głowy. Ale vipy czasem miłe są i się witają/żegnają przez 5 minut, żeby każdy mogł doładować lampę

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak ciocia (vip) ma duzy pokoj i bedzie daleko to braknie i jednego blysku
    ...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No braknie, braknie! Ale na koszenie konkurencji chociaż styknie A jak ciocia ma super wypasioną chatę i jest tak baardzo daleko, to zapomnij o 430EX, 580EX tylko plecak, aku i 600Ws

A tak serio to po prostu weź aparat, lampę i sprawdź. Mnie czasem z dużej odległosci jak jeszcze wystarczy pełnego błysku, to wkurza czas ładowania (420EX), bo błyśnie jedynie raz na jakieś 5 sek. (nie pamiętam ile czas ładowania 420).

tyrachiel
    Guest

Domyślnie

dzieki chlopaki. a czy ktorys pamieta ile razy udalo sie tym ex'em blysnac pod rzad?

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hm.. Średnio idzie 3 razy błysnąć w umownie "średnich" warunkach

tyrachiel
    Guest

Domyślnie

oto mi chodzilo, dzieki yogi i pozostali! Dzieki Wam jestem juz spokojny. Lata praktyki z metzem mnie nauczyly, ze mam zawsze jeden blysk na sciskajacych sie vipow, teraz bedzie komfort czytaj - wiekszy margines mojego bledu

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tyrachiel
    Lata praktyki z metzem mnie nauczyly, ze mam zawsze jeden blysk na sciskajacych sie vipow, teraz bedzie komfort czytaj - wiekszy margines mojego bledu
    Eeee przesadzasz chyba. Jakiego Metza miałeś? Ja mam (niestety wciąż w serwisie) 54 MZ-3. Bardzo fajna lampa

tyrachiel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Eeee przesadzasz chyba. Jakiego Metza miałeś? Ja mam (niestety wciąż w serwisie) 54 MZ-3. Bardzo fajna lampa
    ---
    metza 32ct3 co bym z nim nie wyprawial to i tak ladowala za wolno.
    A 580 faktycznie, rozwiazala by problem bezdyskusyjnie. Aczkolwiek jestem w tej sytuacji, ze wole nadmiar kasy wsadzic w szkla, z slabsza lampa dam sobie rade. Dziekuje wszystkim.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów