Cytat Zamieszczone przez misiek_lublin Zobacz posta
Ja uzywam future 28 od jakiegos czasu i dla mnie to optymalna minimalna pojemnosc na zapakowanie sie na 1-2 max 3 dni. System nosny jak dla mnie fenomenalny. Tez chcialem kupic 22litrowy ale w sklepie zmienilen zdanie, teraz po jakims czasie wiem ze zalowalbym gdybym kupil mniejszy. Doskonale miesci sie w podrecznym (wizzair i ryanair - innymi nie latalem).
O insertach sie nie wypowiem.
Wielkość ma już mniejsze znaczenie bardziej chodzi właśnie o system nośny oraz wygodę użytkowania. Nie udało znaleźć mi się nic lepszego niż właśnie Deuter Futura.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
Miałem krótko taki fajny plecak i pakowałem do niego wszystkie obiektywy.Większość Sigmy,więc w solidnych pokrowcach.Wszystko ładnie i wygodnie przy noszeniu,ale zmiana obiektywu,
szczególnie na ten z najniższej półki to koszmar.Zamieniłem na Flipside 400 AW.Konfigurowalny bardzo.
Jako najniższą półkę masz na myśli ten, który leży na dnie plecaka przykryty przez resztę? Właśnie dlatego wybieram plecak, który ma funkcję dzielenia komory na 2 oraz dostęp do nich z dwóch stron. W plecak można włożyć też inserta ale nie wiem co finalnie jest lepszym rozwiązaniem. Plecaki foto mają niestety zbyt kiepski system nośny...