-
Jakie body do Canon EF 85mm f/1.8 USM
Witam,
Wybrałem lepsze szkło Canon EF 85mm f/1.8 USM i teraz szukał do niego gorszego body. Na początku myślałem o 50mm f/1.8 ale naoglądałem się zdjęć robionych 85mm i stwierdziłem że będzie lepszy. Ma on też sporo dobrych opinii na forum. Na fotkach widać, że można zrobić nim ładny portret niemowlaka(na tym mi zależy) jak i rodzinne zdjęcia w plenerze.
http://photography-on-the.net/forum/...postcount=9118
www.pixel-peeper.com - advanced search
Przeglądając fotki robione na pixel-peeper.com widzę, że ludzie używają różnych body od 20D do 5D. Chciałem się poradzić, które body kupić patrząc na mój budżet - 2500zł na całość. Nowe szkło to 1400zł, więc zostaje mi 1100zł na body.
Teraz dwa problemy w tym całym zakupie:
W późniejszym czasie będę chciał dokupić lampę, myślę o Speedlite 430Ex II. Lampę można wyzwać zdalnie (postawić w innym miejscu niż błyskać dziecku po oczach), z czego chciałbym móc skorzystać bez dokupowania dodatkowych wyzwalaczy. Czyli potrzebne body z możliwością zdalnego wyzwalania lampy. Druga sprawa, to żona chciałaby móc nakręcić filmik(aparat nieruchomo na statywie, rejestrujemy dziecko w łóżeczku, jak się bawi, itp). Nie wiem na ile będziemy tego używać ale była by to opcja na przyszłość.
Na razie kupie coś do 1100zł może później zmienię np. na 60D.
Uprawnienia umieszczania postów