Witam,
Wybrałem lepsze szkło Canon EF 85mm f/1.8 USM i teraz szukał do niego gorszego body. Na początku myślałem o 50mm f/1.8 ale naoglądałem się zdjęć robionych 85mm i stwierdziłem że będzie lepszy. Ma on też sporo dobrych opinii na forum. Na fotkach widać, że można zrobić nim ładny portret niemowlaka(na tym mi zależy) jak i rodzinne zdjęcia w plenerze.
http://photography-on-the.net/forum/...postcount=9118
www.pixel-peeper.com - advanced search
Przeglądając fotki robione na pixel-peeper.com widzę, że ludzie używają różnych body od 20D do 5D. Chciałem się poradzić, które body kupić patrząc na mój budżet - 2500zł na całość. Nowe szkło to 1400zł, więc zostaje mi 1100zł na body.
Teraz dwa problemy w tym całym zakupie:
W późniejszym czasie będę chciał dokupić lampę, myślę o Speedlite 430Ex II. Lampę można wyzwać zdalnie (postawić w innym miejscu niż błyskać dziecku po oczach), z czego chciałbym móc skorzystać bez dokupowania dodatkowych wyzwalaczy. Czyli potrzebne body z możliwością zdalnego wyzwalania lampy. Druga sprawa, to żona chciałaby móc nakręcić filmik(aparat nieruchomo na statywie, rejestrujemy dziecko w łóżeczku, jak się bawi, itp). Nie wiem na ile będziemy tego używać ale była by to opcja na przyszłość.
Na razie kupie coś do 1100zł może później zmienię np. na 60D.