Nr 20÷25 spróbowałbym trochę zredukować światło i rozjaśnić cienie. Ale to tylko moje zdanie.
Regulamin pkt 20 - to jest ta sprawa 1 000zł, o której kiedyś rozmawialiśmy. Czyli pracując dla redakcji nie potrzebujesz wnosić opłaty, bo masz duże szanse, że klub Ci nie odmówi. A jako osoba prywatna musisz wybulić 1 000zł, bo mogą być kłopoty z otrzymaniem akredytacji? Tak to rozumiem. Czy we Wrocławiu też na torze może być max 8 fotografów.
Czy próbowałeś załapać się jako fotograf klubowy. Motor Lublin to niska liga, ale mam układ z klubem, że oficjalnie podają mnie jako fotografa klubu i mam dzięki temu identyfikator "organizator". Muszę przed każdym meczem zrobić zdjęcia 18 reklam w ramach programu Lublin Miasto Inspiracji i to wszystko. Klub nie żąda zdjęć z toru i jak jakiś zawodnik potrzebuje odpłatnie fotek z zawodów (np dla sponsora) to dają mu kontakt do mnie. Minusik współpracy z klubem w niskiej lidze - nikt do nie potrzebuje zdjęć z II ligi. Wiec nic się nie sprzedaje.
Ale czasami Lublin organizuje np Finał Brązowego Kasku (2014), Złotego (2015), albo jakieś tam brewerie typu Mistrzowie Świata vs Kadra Polski i wtedy akredytację mam już z urzędu.
--- Kolejny post ---
A może zdjęcia po zmniejszeniu rozmiaru mają tendencję do przeostrzenia?