Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: prezentacja olympus roadshow wwa

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: prezentacja olympus roadshow wwa

też się zastanawiałem nad om-d cenię sobie dobry design, nawet jeśli to się odbywa kosztem ergonomii czy funkcjonalności myślałem, myślałem .... i wyszło jak zwykle czyli canonowy fullframe ceny porównywalne (trzeba liczyć z optyką a nie goły bo gołym to tylko fotografie otworkową można tanio robić), możliwości i jakość obrazu z pełnoklatkowej matrycy obawiam się że będą zawsze poza zakresem mikro matrycy (cokolwiek by nie pisali w testach), a wybór i dostępność optyki (szczególnie jak spojrzeć na te "do bani" ef-y z czerwonym paskiem) nieporównywalnie większe w canonie (ja akurat mam niewielkie potrzeby i raczej się ograniczam bo nie lubię dużo dźwigać ale jeśli ktoś potrzebuje czegoś odrobinę dziwniejszego niż standardowy zoom to łatwiej znajdzie to w canonie).
    Ale aparat mi się bardzo podoba, może za kilka lat jak system (om-d) okrzepnie i nie zaniknie w pomroku dziejów jak kilka innych.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-05-2014 o 23:04
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów