Niestety, lata spedzone przy kompie nie pozostały bez sladu, musze zacząc fotografować w okularach, i stąd moje pytanie czy używacie specjalnych muszli ocznych dla okularników i gdzie takową nabyc (oryginał do 5dmkII)
Niestety, lata spedzone przy kompie nie pozostały bez sladu, musze zacząc fotografować w okularach, i stąd moje pytanie czy używacie specjalnych muszli ocznych dla okularników i gdzie takową nabyc (oryginał do 5dmkII)
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Tak sobie przypominam ze bylo cos podobnego http://www.canon-board.info/roznosci...a-78279/<br />
Ostatnio edytowane przez tombas ; 04-05-2014 o 17:28
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
http://www.canon-board.info/showthre...?t=78279<br />
Mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze i cos pomoze
dzięki, jest dobrze, ale nie pomogło :-(
przez obiektyw dzidze super, jest zle kiedy mam sprawdzić czy np. z ostrościa trafiłem, czy ktos ma zamkniete oczy... itd, soczewki kontaktowe tez nie są rozwiązaniem, bo jak stwierdził lekarz "mam mokry zespół suchego oka" (prawda, że smieszne) i oczy mi łzawia, a mam dodatkowe zarośniete kanały łzowe, wiec nie odprowadzaja łez, tylko musze je wycierac,
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Czyli potrzebujesz cos co pozwoli zobaczyc ekran lcd przy przegladaniu zdjec. Nakladke na ekran.
Moze cosik takiego. Czesto uzywane przez krecacych filmy albo do podgladu przy slonecznym dniu. Kolega zawsze nosi na szyji i gdy trzeba przyklada i patrzy
dzieki za pomoc, i zaangażowanie w mój problem, bawiłem się dzisiaj czyms podobnym, ale to nie jest optymalne rozwiązanie, użycie zabiera podobna ilośc czasu jak "procedura" powiekszania fotki na lcd, kupie wiekszą muszle-zamiennik za pare zł i zobacze jak bedzie w okularach (ustrojstwo samo w sobie ciekawe, no i jak profi/filmowo wygląda)![]()