Możesz płakać i śmiać się jednocześnie skoro masz wahania nastrojów to lepiej weź skierowanie do psychiatryszkoda że chwalisz się tym publicznie
Tak nie mieszkam w Polsce od kilkunastu lat i nie mam czasu na słownictwo i interpunkcje.
Nie obrażam założyciela wątku, stwierdzam tylko faktyautor wątku pisze że fotografuje (lub mu się tak wydaje od 3 LAT ) i po 3 latach wciąż operuje na kicie
i robi to co robi wyniki widać powyżej
![]()
Jeżeli miałbym ocenić te prace powyższew skrócie napiszę, chaos, bałagan w kadrze, brak ostrości, przepalenia, przeostrzenie, brak tematu, jedno leci w lewo, i można dodać wiele wiele więcej
ogólnie nie nadają się nawet do szuflady te prace
Chcesz mi powiedzieć że po 3 latach obcowania z aparatem, można robić takie prace jak powyżej
Czyli zero progresuOwszem można robić kitem zdjęcia
ALE NIE TAKIE
Moj kit został przystosowany ale do takich prac
Dla przykładu Eos 1100D Z kitem 18-55 II
Dlatego delikatnie zaproponowałem autorze zakup innego obiektywu który da mu inne spojrzenie na swoje prace . Wystarczy zrobić ten sam kwiatek na f2.8 lub nawet 1.8 i praca nabierze charakteru. Przy zakupie 50mm1.8 cena nie odstrasza a można porobić fajne ujęcia, jak się autorowi nie uda to nie straci za wiele przy sprzedaży, ale jak załapie bakcyla to z miła ochotą kupi sobie lepszy sprzęt , jak oceni że mu już to idzie jakoś.
Owszem powiedz autorowi niech od razu kupi L lepszy sprzęt i wyda kilka tysięcy na obiektywale czy przy tym sprzęcie 1100D ? WARTO ? i przy 3 letniej pracy na kicie.
To tyle w temacie