Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: Canon 60D czy 700D co wybrać?

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Canon 700D czy 60D? I jaki obiektyw?

Cytat Zamieszczone przez alex0vo Zobacz posta
    Tyle, że najważniejszą dla mnie rzeczą jest to, aby aparat miał obracany wyświetlacz, bo już ponad rok męczę się ze stawianiem lusterka na szafce ;D
    Test Canon EOS 700D - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl

Test Canon EOS 60D - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl

Czytałaś? Cenię sobie testy w tym serwisie.

--- Kolejny post ---

http://allegro.pl/canon-eos-70d-z-wifi-body-na-gwarancji-i4892265783.html

...lub też idź w tą stronę, z kasą będzie ciasno, ale może na 50-tkę by starczyło. Możesz też spieniężyć to z czego aktualnie korzystasz i dołożyć do szkła

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Test Canon EOS 700D - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl

Test Canon EOS 60D - Wstęp - Test aparatu - Optyczne.pl

Czytałaś? Cenię sobie testy w tym serwisie.

--- Kolejny post ---

Canon EOS 70D z WIFI Body na gwarancji (4892265783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

...lub też idź w tą stronę, z kasą będzie ciasno, ale może na 50-tkę by starczyło. Możesz też spieniężyć to z czego aktualnie korzystasz i dołożyć do szkła
    Poczytałam sobie i ogólnie Canon 60D prezentuje się lepiej, w szczególności zachwyca ergonomią. Natomiast 700D jest trochę bardziej popierany, jeśli chodzi o nagrywanie filmów, a do tego w szczególności będzie mi ten aparat służył. W dodatku jest 200 gram lżejszy, a ja jestem bardzo szczupłą i drobną osobą, która zbyt dużo unieść nie jest w stanie. I z tego względu bardziej skłaniam się w stronę 700D, również dlatego, że jest tańszy. Wg. Was lepiej jest mieć słabsze szkło i lepszy obiektyw czy na odwrót?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

... słabsze szkło i lepszy obiektyw czy na odwrót?
    Szkło czy obiektyw? To jedno i to samo.
    Chodziło chyba szkło czy aparat. Jedno i drugie jest ważne, z tym, że jak kupisz dobry obiektyw to będzie Ci służył przez wiele lat, a body zmienisz. Obiektywy się tak szybko nie "starzeją".
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    Karkonosze

Przy tych priorytetach korpus 700D ma przewagę nad 60D - jest prostszy w obsłudze, mniej funkcji, prostsze menu, dotykowy wyświetlacz - a o to chyba chodzi ? Znam osoby co przeszły z kompaktu na serię XXD i teraz narzekają, że aparat jest zbyt skomplikowany. Większe możliwości nie zawsze znaczy lepiej.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Canon 60D czy 700D co wybrać?

Nie jest prostszy, przeciwnie. Funkcje te same a gorsze w obsłudze z powodu ergonomii.
    Jeśli lustrzanka jest zbyt skomplikowana w obsłudze to pytanie nad sensem posiadania aparatu w ogóle. Można przecież żyć bez niego.

Miasto
    T.M.

Poczytałam sobie i ogólnie Canon 60D prezentuje się lepiej, w szczególności zachwyca ergonomią. Natomiast 700D jest trochę bardziej popierany, jeśli chodzi o nagrywanie filmów, a do tego w szczególności będzie mi ten aparat służył. W dodatku jest 200 gram lżejszy, a ja jestem bardzo szczupłą i drobną osobą, która zbyt dużo unieść nie jest w stanie. I z tego względu bardziej skłaniam się w stronę 700D, również dlatego, że jest tańszy. Wg. Was lepiej jest mieć słabsze szkło i lepszy obiektyw czy na odwrót?
    Jest szkoła mówiąca o starszym body i jasnym, dobrym szkle i jest w tym dużo racji. Wymaga to jednak praktyki i/lub cierpliwości, starsze korpusy to nie pełne wodotrysków konstrukcje. Miały to, co potrzebne i służyły temu, do czego zostały stworzone i pewnie gdybyś szukała body tylko do zdjęć, znalazłabyś tu starsze aparaty z serii xxD, konkretnie 40d i 50d. Wracając do Twoich rozważań, jednak skłaniałbym się ku trzeciej propozycji z mojego poprzedniego postu, czyli używany 70D. Masz funkcję filmowania, obrotowy ekran, wifi i bardzo duże możliwości w fotografii. Na szkła z czasem dozbierasz

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kafirek Zobacz posta
    Przy tych priorytetach korpus 700D ma przewagę nad 60D - jest prostszy w obsłudze, mniej funkcji, prostsze menu, dotykowy wyświetlacz - a o to chyba chodzi ? Znam osoby co przeszły z kompaktu na serię XXD i teraz narzekają, że aparat jest zbyt skomplikowany. Większe możliwości nie zawsze znaczy lepiej.
    Kupujący xxD po kompakcie nie odnajdują się tak na prawdę w uproszczeniach, jakie niesie ta seria, choć brzmi to jak paradoks, tak właśnie jest. Trzeba poznać sprzęt, wyjść poza przycisk migawki i menu. Mam 40D i obsługa tego aparatu to bajka. Nastawy funkcyjne na kółku sterowania (C1, 2 i 3) możliwość przypisania funkcji z menu do przycisków/kółek/dżojstika zewnętrznego, czyni z aparatów tej serii właśnie bardziej przyjazne użytkownikowi aparaty. Z całym szacunkiem dla serii xxxD.

skłaniałbym się ku trzeciej propozycji z mojego poprzedniego postu, czyli używany 70D. Masz funkcję filmowania, obrotowy ekran, wifi i bardzo duże możliwości w fotografii. Na szkła z czasem dozbierasz

--- Kolejny post ---
    Jeśli chodzi o kupowanie sprzętu używanego to ja bym się nawet do tego skłaniała, gdyby nie moi rodzice, którzy zaraz sobie wyobrażają, że aparat się za miesiąc zepsuje. W dodatku Canon 70D body używany, najtańszy jaki znalazłam kosztuje 3 tys. a tyle to ja w sumie miałam plan wydać na aparat razem już z obiektywem. Mogę niby czekać i czekać, aż uzbieram te 3500 tys. (plus jakieś najtańsze 50 mm), ale na ten aparat, który chciałam w styczniu kupić, zbieram już od roku i naprawdę potrzebuję go w mojej "pracy" na gwałt, bo uważam, że moi odbiorcy zasługują na lepszą jakość filmów niż tą którą mam teraz (HD w cyfrówce).
    Ostatnio edytowane przez alex0vo ; 14-12-2014 o 21:38

Pełne uzależnienie
    Miasto

Witam! Jestem amatorką fotografii i na razie pracuję ze zwykłą cyfrówką, ale moja praca (czyli nagrywanie filmów na yt oraz prowadzenie bloga ze zdjęciami) zmuszają mnie do zakupu lustrzanki. Jako gimnazjalistka, mój budżet zbyt wysoki nie jest, więc maksymalnie na lustrzankę i obiektyw mogę wydać ok. 3300 zł. Zastanawiam się między Canonem 700D a 60D i mam nadzieję, że pomożecie mi zadecydować, który jest lepszy Najbardziej zależy mi na dobrej jakości filmów i żeby był dosyć funkcjonalny i prosty w obsłudze. Mam w planach zakupić body, a dokupić jakiś trochę lepszy obiektyw niż kitowy. Myślałam nad 50 mm 1.8, ale właśnie nie wiem jak to przy tym obiekcie z ostrością na filmach, bo portrety robi przepiękne. Może coś innej firmy niż Canon? Co polecacie?
    The Best Real DSLRs for Video by Jose Antunes
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 15-12-2014 o 00:36

Miasto
    T.M.

Jeśli chodzi o kupowanie sprzętu używanego to ja bym się nawet do tego skłaniała, gdyby nie moi rodzice, którzy zaraz sobie wyobrażają, że aparat się za miesiąc zepsuje. W dodatku Canon 70D body używany, najtańszy jaki znalazłam kosztuje 3 tys. a tyle to ja w sumie miałam plan wydać na aparat razem już z obiektywem. Mogę niby czekać i czekać, aż uzbieram te 3500 tys. (plus jakieś najtańsze 50 mm), ale na ten aparat, który chciałam w styczniu kupić, zbieram już od roku i naprawdę potrzebuję go w mojej "pracy" na gwałt, bo uważam, że moi odbiorcy zasługują na lepszą jakość filmów niż tą którą mam teraz (HD w cyfrówce).
    Rozumiem twoje rozterki. Byłem w podobnej sytuacji zmieniając korpus. Być może faktycznie nie jest ci potrzebny aparat semi pro. Gdybyś napisała co fotografujesz, byłby jasny obraz potrzeb. Być może właśnie 700d spełniłby twoje oczekiwania. Btw, jeżeli czytałaś test, na pewno nie umknęło twojej uwadze to, że 700d i 650d to niemal identyczne konstrukcje, natomiast 650 pewnie będzie tańszy. Jeżeli chodzi o używany 70d to nie jest tak, że zaraz po zakupie się rozsypie. Możesz kupić używkę jeszcze z gwarancją, natomiast osobna sprawa czy faktycznie jest ci taki aparat potrzebny. Zwyczajowo pozdrawiam

Rozumiem twoje rozterki. Byłem w podobnej sytuacji zmieniając korpus. Być może faktycznie nie jest ci potrzebny aparat semi pro. Gdybyś napisała co fotografujesz, byłby jasny obraz potrzeb. Być może właśnie 700d spełniłby twoje oczekiwania. Btw, jeżeli czytałaś test, na pewno nie umknęło twojej uwadze to, że 700d i 650d to niemal identyczne konstrukcje, natomiast 650 pewnie będzie tańszy. Jeżeli chodzi o używany 70d to nie jest tak, że zaraz po zakupie się rozsypie. Możesz kupić używkę jeszcze z gwarancją, natomiast osobna sprawa czy faktycznie jest ci taki aparat potrzebny. Zwyczajowo pozdrawiam
    No właśnie wydaje mi się, że aż 70D nie jest mi potrzebny, bo to będzie moja pierwsza lustrzanka i ja kompletnie się nie znam, a nie chciałabym się zrazić, bo nie będę w stanie ogarnąć tych wszystkich zaawansowanych ustawień. Dlatego bardziej skłaniam się ku 700D, ponieważ ja tym aparatem będę głównie nagrywać i czasem robić jakieś zdjęcia (głównie właśnie portrety, może czasem rodzinkę raz na rok w Wigilię , a wyczytałam, że własnie 700d jest troszkę do filmowania lepszy. Obstawiam, że z ergonomii też będę zadowolona, ponieważ teraz posiadam cyfrówkę, która rozładowuje się po 20 minutach nagrywania, a Canon 700d na pewno tę liczbę przebiję. Poza tym jest lżejszy, a nie ukrywam, że moja waga w sumie jest niewiele większa od tego aparatu haha xD a jak dokupiłabym jeszcze jakiś większy, cięższy obiektyw, to powodzenia mi, jak będę z takim klocem po mieście chadzać ;-)

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów