czy aparat musi być nowy?
60D jest bardziej ergonomiczna, ale ja nie kupowałbym nowego. szukałbym raczej używek + dobre szkło. a jak to pierwszy korups to może poszukać 50D z fajnym szkłem. Jak do 60D podłączysz słabe szkło to nie będziesz zadowolona mimo dobrej puszki. ja jak widze swoje stare fotki z sigmy 17-70, a potem z sigmy 18-35 to żałuje, że ta dobra sigma pojawiła się tak późno i pluje sobie sam w brodę, że nie kupiłem jakiejś dobrej stałki zamiast przeciętnego zooma i nowego body. gwarnacja to jedynie dwa lata. ja jako całkowity amator w 10 miesięcy strzeliłem koło 8 tys fotek, a w moim odczuciu to całkiem dużo.
oszacuj ile fotek strzelisz rocznie i się zastanów czy używka nie będzie lepszym rozwiązaniem, tym bardziej że korpusy mocno tracą na wartości - prawie jak samochody
z mojego doświadczenia wynika, że 350d (iso 100) + sigma 17-70 foty baardzo przeciętne, mydełko, canon 350d + sigma 18-35 WOW efekt. Canon 70d z sigma 17-70 - mydło, jakość przeciętna - gorsza niż 350d z sigma 18-35. także zapięcie słabego szkła do tak upakowanej matrycy nie da Ci pełnej satysfakcji.