Cytat Zamieszczone przez alex0vo Zobacz posta
Jeśli chodzi o kupowanie sprzętu używanego to ja bym się nawet do tego skłaniała, gdyby nie moi rodzice, którzy zaraz sobie wyobrażają, że aparat się za miesiąc zepsuje. W dodatku Canon 70D body używany, najtańszy jaki znalazłam kosztuje 3 tys. a tyle to ja w sumie miałam plan wydać na aparat razem już z obiektywem. Mogę niby czekać i czekać, aż uzbieram te 3500 tys. (plus jakieś najtańsze 50 mm), ale na ten aparat, który chciałam w styczniu kupić, zbieram już od roku i naprawdę potrzebuję go w mojej "pracy" na gwałt, bo uważam, że moi odbiorcy zasługują na lepszą jakość filmów niż tą którą mam teraz (HD w cyfrówce).
Rozumiem twoje rozterki. Byłem w podobnej sytuacji zmieniając korpus. Być może faktycznie nie jest ci potrzebny aparat semi pro. Gdybyś napisała co fotografujesz, byłby jasny obraz potrzeb. Być może właśnie 700d spełniłby twoje oczekiwania. Btw, jeżeli czytałaś test, na pewno nie umknęło twojej uwadze to, że 700d i 650d to niemal identyczne konstrukcje, natomiast 650 pewnie będzie tańszy. Jeżeli chodzi o używany 70d to nie jest tak, że zaraz po zakupie się rozsypie. Możesz kupić używkę jeszcze z gwarancją, natomiast osobna sprawa czy faktycznie jest ci taki aparat potrzebny. Zwyczajowo pozdrawiam