Teraz juz nie wiem, na optycznych testowe tez mydlane i to grubo. Nie wiem czy to pstryk taki, czy ogniskowa, bo pisali, ze jakosc dobra, za to w sigmie 150-500 pisali ze kiepska, a znowu foty bija na glowe![]()
Teraz juz nie wiem, na optycznych testowe tez mydlane i to grubo. Nie wiem czy to pstryk taki, czy ogniskowa, bo pisali, ze jakosc dobra, za to w sigmie 150-500 pisali ze kiepska, a znowu foty bija na glowe![]()
U optycznych wszystkie sample są mydlane.
Jak masz możliwość testuj szkło. Tamrona 70-300 vc usd miałem na kilka godzin dzięki uprzejmości kierownika sklepu (znajomy) i w dobrym świetle jest ok,ale do 220-230, powyżej widoczna utrata jakości,stabilizacja wydajna. Na sigmie 120-400 os hsm jest lepiej,ale konieczny statyw na długim końcu,masa robi swoje. Ale i tak warto. Co jednak nie zwolni cię z nauki cichego podchodzenia do obiektu,czy innych myków pomagających uzyskać dobrą pozycję do zdjęcia.
Wczoraj pobawiłem się moja nowo zakupioną 300/4 L... No dobra... dotąd nie wiedziałem co to dobra jakość![]()
![]()
![]()
no i to jest cała tajemnica. dlatego o fotce sikorki zamilkłem... jak się nie ma porównania to i kit jest b. dobry.
jednak należy uczciwie stwierdzić, że ten tami w tej cenie jest strzałem w 10!!! w cenie do 1000zł nie ma sobie równych. na fotach cichego pokazuje na co go stać
E... nie tak całkiem porównania nie mam... Mojego starego Tamrona VC mogłem porównać do mojego jeszcze starszego Tamrona 70-300 z macro. Tylko nie tego co jest w pradukcji, ale takiego całkiemm starego, co na allegro można za 120zł dostaćTo było mydło. Miałem też w ręce Canona 70-300 USM IS, o który było pytanie, podpięty do 450D i... No Tamron lepiej wypadał. Ale z kolei w porównaniu z Nikonem D90 + ichszy 70-300 VR (odpowiednik Canonowej nie L-ki) to już Nikon był lepszy...
Ja jestem dalej zdania, że ze wszystkich zoomów 70-300 do Canona , gdy nie weźmiemy pod uwagę l-ki, to Tamron jest najlepszym rozwiązaniem.
Dzieki wszystkim za wypowiedzi.
Ostatecznie zdecydowalem sie na tamrona (przewazyla cena i czas - nie chcialo mi sie juz czekac na sigme).
Trafilem egzemplarz z lutego za rownego tysiaka, wiec uwazam, ze mimo wszystko bylo warto
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 07-05-2014 o 02:24