Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
Jeśli robiłeś w jpeg to może spróbuj dopasować ustawienia w picture styles?
Faktycznie co jakiś czas canon zmienia sposób swojego obrazowania. Dlatego niektóre puszki różnią się niewiele a inne bardziej. Trzeba też mieć świadomość, że nie każdy to zauważa i nie dla każdego ma to znaczenie. Dla mnie takie niuanse też są bardzo ważne, ale niestety najczęściej trzeba się po prostu trochę przyzwyczaić, a trochę nauczyć innej obróbki jak już tu wcześniej wspomniano.
Ogólnie zauważam, że dla osób widzących wspomniane różnice w kolorach, lepszy obrazek dają starsze puszki Oczywiście dopóki jest światło i możemy mieć niskie ISO. Na wyższych czułościach nowe matryce wygrywają
Właśnie o to chodzi. Wczoraj jeszcze raz pooglądałem fotki z 60D i 6D robione w podobnych warunkach tymi samymi obiektywami. Jeśli chodzi o ostrość i celność AF to wygrywa 6D, jeśli chodzi o pracę na wyższych iso zdecydowanie różnica 2 klas na korzyść pełnej klatki tylko te kolory ... Robię zdjęcia kwiatów i na początku najbardziej zszokował mnie zielony - jak na klasę tej puszki to jakaś masakra, natomiast o dziwo zdjęcia skóry jak dla mnie bardzo przyjemne.