Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Kolorystyka 5D3/6D -> 5D2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Kolorystyka 5D3/6D -> 5D2

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    Zdjęcia robiłem w jpeg, więc nie ma mowy o "bladości" raw.
    6D dała obraz zamglony, mniej kontrastowy ale widać to wyraźnie dopiero po powiększeniu 1:1, no i trzeba mieć odniesienie.
    Jeśli robiłeś w jpeg to może spróbuj dopasować ustawienia w picture styles?
    Faktycznie co jakiś czas canon zmienia sposób swojego obrazowania. Dlatego niektóre puszki różnią się niewiele a inne bardziej. Trzeba też mieć świadomość, że nie każdy to zauważa i nie dla każdego ma to znaczenie. Dla mnie takie niuanse też są bardzo ważne, ale niestety najczęściej trzeba się po prostu trochę przyzwyczaić, a trochę nauczyć innej obróbki jak już tu wcześniej wspomniano.
    Ogólnie zauważam, że dla osób widzących wspomniane różnice w kolorach, lepszy obrazek dają starsze puszki Oczywiście dopóki jest światło i możemy mieć niskie ISO. Na wyższych czułościach nowe matryce wygrywają
    Miłego dnia
    moja www

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli robiłeś w jpeg to może spróbuj dopasować ustawienia w picture styles?
    Faktycznie co jakiś czas canon zmienia sposób swojego obrazowania. Dlatego niektóre puszki różnią się niewiele a inne bardziej. Trzeba też mieć świadomość, że nie każdy to zauważa i nie dla każdego ma to znaczenie. Dla mnie takie niuanse też są bardzo ważne, ale niestety najczęściej trzeba się po prostu trochę przyzwyczaić, a trochę nauczyć innej obróbki jak już tu wcześniej wspomniano.
    Ogólnie zauważam, że dla osób widzących wspomniane różnice w kolorach, lepszy obrazek dają starsze puszki Oczywiście dopóki jest światło i możemy mieć niskie ISO. Na wyższych czułościach nowe matryce wygrywają
    Właśnie o to chodzi. Wczoraj jeszcze raz pooglądałem fotki z 60D i 6D robione w podobnych warunkach tymi samymi obiektywami. Jeśli chodzi o ostrość i celność AF to wygrywa 6D, jeśli chodzi o pracę na wyższych iso zdecydowanie różnica 2 klas na korzyść pełnej klatki tylko te kolory ... Robię zdjęcia kwiatów i na początku najbardziej zszokował mnie zielony - jak na klasę tej puszki to jakaś masakra, natomiast o dziwo zdjęcia skóry jak dla mnie bardzo przyjemne.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    ...

Zdjęcia mogę wstawić, tylko proszę o podpowiedź jak usunąć z nich moje dane.
    Proszę bardzo:

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=...ie+danych+exif

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

W lightroomie jest opcja żeby wyeksportować bez meta danych.

Monitor jakiego używasz może mieć znaczenie albo profile na jakich bazował aparat produkując JPG (np. faithful, portrait, landscape itp itd.) To wszystko ma znaczenie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

A może miałes inny styl obrazów ustawiony i dlatego

Uzależniony

Taką ja mam kolorystykę w 6D. Te zdjęcia są wywołane z RAW z delikatnym podbiciem saturacji. Nie mam żadnych profili, to jest podstawowy kolor z szóstki.

https://drive.google.com/folderview?...Gc&usp=sharing
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Taką ja mam kolorystykę w 6D. Te zdjęcia są wywołane z RAW z delikatnym podbiciem saturacji. Nie mam żadnych profili, to jest podstawowy kolor z szóstki.

https://drive.google.com/folderview?...Gc&usp=sharing
    Ale co to mówi? Bo przeciez w takiej postaci to nikt żadnych wniosków nie wyciągnie...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dopiero zaczyna

Patrząc jeszcze raz na fotki z 60d, 350d oraz obecne 6d to wg mnie ten ostatni daje w sumie wierne kolory ( oprócz zielonego który jest za mocno nasycony i w fotkach z dużą ilości tej barwy potrafi być przytlaczajacy), starsze modele patrz szczególnie 350 potrafiły pod względem "czarować" co mi osobiście odpowiadało ale dla kogoś innego to samo nie będzie już wiernym odtworzenie barw. Po prostu Canon w 6D postawił na obraz bardziej nasycony , pod tym względem niestety obrazek zbliża się do tego z 7d, o innych wyższych modelach się nie wypowiem ponieważ nie miałem z nimi bezpośredniej styczności.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów