Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Archiwizacja danych w plenerze - jak ?

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Archiwizacja danych w plenerze - jak ?

Akustyku, miałem na myśli to, że prędkość przesyłu dużych ilości plików RAW np. 15GB to masa czasu zarówno na tablecie czy lapsie czy telefonie. Tutaj masz rację co do tych prędkości poprzez czytnik, przez wifi trwa to porównywalnie długo.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    IMHO, roznica miedzy lapsem a telefonem jest niewielka. przecietny lap wyciagnie z 8 MB/s po USB, moja komorka czy tablet (Samsungi) wyciagaja spokojnie 6-7 MB/s
    Podałem przykład przesyłu na dysk SSD, ten typ dysku charakteryzuje się ogromnym transferem plików rzędu 400-500 mb/s. Mając taki dysk w malutkim przenośnym lapku, czas diametralnie by się skrócił. Wg. mnie to drogie ale dobre rozwiązanie - szczególnie dla kogoś kto musi obskoczyć wesele i ma mało czasu na backup danych.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wydaje mi sie, ze jednak masz na mysli dyski 2,5", bo desktopowe 3,5" na pewno zewnetrznego zasilania wymagaja
    tak... tutaj moja pomyłka rzeczywiście chodziło o 2,5" - wybaczcie piszę lewą ręką gdyż miałem bliskie spotkanie pierwszego stopnia z przyrodą na rowerze, co poskutkowało wieloodłamowym złamaniem obojczyka

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Są chyba lepsze rozwiązania....., podwójne karty w puszce !
    Dokładnie - a my się tutaj rozwodzimy nad problemem! Chyba, że ktoś posiada "mańkuta" w formie 6d z jednym slotem...
    Ostatnio edytowane przez dzeej ; 22-05-2014 o 11:53

Uprawnienia umieszczania postów