Pokaż wyniki od 41 do 50 z 119

Wątek: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Moim zdaniem 6D jest gorzej wykonany i mniej uszczelniony niż 5D, który uszczelnień nie ma niby wcale, ale nie raz tu na CB ktoś pisał, że walił fotki w strugach deszczu body 20D czy 5D i nic. Ja jak pada, przyznam szczerze, żę tylko focę 5D i jakoś jest okej.
    Całkowicie zgadzam się z tym, że najlepszy, najładniejszy i najprawdziwszy obrazek płynie ze starego 5D. Pisząc, żę należy porównać zdjęcia i się nie zauważy różnicy między 5D, 5DII, 1DS i 6D, chodziło mi nie o porównanie maniaka fotograficznego, połączonego z grafikiem komputerowym, który każdy detal na zdjęciu w powiększeniu 1000% będzie oglądał i patrzył na odwzorowanie barw, szarpiąc Rawa jak reksio szynkę. Chodzi o szybkie porównanie klienta/laika lub prawdopodobnie 80% ludności z tego forum i nie tylko (zaraz mnie zlinczuje te 80%, że Oni widzą różnicę ) Zresztą podejrzewam, że i klient różnicy między FF a APSc też nie dostrzeże...
    Porównanie na ISO 3200 dla 5D to jego morderstwo, ejjj, to nie fair! Może od razu porównać oba korpusy na iso 12800 :]
    Sam, jeśli miałbym budżet na 5D II (używkę) to kupiłbym stare 5D za pewnie połowę sumy a resztę wyrzygał na szkło, czy coś... Mnie swego czasu 5Dmk2 bardzo rozczarował...

Horak - w czym 5D mk2 jest lepszy od 6D? Chyba tylko w obudowie? :-)))
    Ostatnio edytowane przez GoomeX ; 19-08-2014 o 10:13

Uprawnienia umieszczania postów