Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 119

Wątek: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

6D warto
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar janhalb

@becekpl: chłopie, ja mam wrażenie że to właśnie Ty nudzisz się przy złej pogodzie. Pogryzły Cię pierwsze komary w tym roku i masz ochotę komuś przygryźć? Z całym szacunkiem - gość zadaje w miarę konkretne pytania, nie chcesz na nie odpowiadać - nie pisz, wszystkim będzie lżej...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Dla mnie -nadal warto kupić zadbane 5DII
    Mam go od lutego tego roku i jestem zadowolony, co prawda musiałem sie nauczyc jak używać AF w nim, ale z obrazka jaki generuje jestem zadowolony, a sam AF do okiełznania
    Czy powinienieś go kupić? Musisz najpierw sam ocenic poprzez własnorecznie przeprowadzony test w warunkach i na ustawieniach jakie używasz najczęściej, mi wyszło że warto
    Jeśli tak samo stwierdzisz to kupuj, reszte przenacz na szkła jakie potrzebujesz i ciesz się nadal
    Naprawdę trudno jest podjąc decyzję za kogoś, każdy ma inny styl, inaczej pracuje, na inne detale zwraca uwagę, poświęć 1 dzień na porównanie w róznych warunkachi i już

--- Kolejny post ---

Przeczytaj jeszcze to http://www.canon-board.info/fotografia-slubna-75/canon-6d-vs-nikon-d600-95405/

Dopiero zaczyna

Dzięki Janhalb
    Co do AF używał głównie punktowego. Lecz raz użyłem śledzącego 3D podczas imprezy dla przedszkolaków i muszę stwierdzić, że fajna sprawa, bo radził sobie świetnie. Takie typu imprezy rzadko fotografuje, więc najczęściej używam wcześniej wspomnianego. Myślę, że najlepszą opcją będzie jak wypożyczę sobie na kilka godzin 5d mkII i wtedy sam go sobie przetestuje Czy któryś szanowny kolega orientuje się, gdzie we Wrocławiu jest taka wypożyczalnia sprzętu fotograficznego?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez pablo25 Zobacz posta
    Jedynie czego obawiam się przed zmianą systemu to obrazek d7000 ma 25.1bits, i 14.2 EVS użyteczne iso prawie 3k natomiast 5dmk2 iso 1.8k, 23.7bits i 11.9EVS. Miałem porównanie zdjęć z d7k i 1Ds mk2 co prawda bawiłem się tym canonem tylko chwilę, ale zdjęcia wyglądają bardziej na "wyblakłe" "blade" I teraz nie wiem czy jak się przejdę na Canona to będę zadowolony z obrazka. Co prawda nie miałem czasu obrobić go w LR tylko stwierdzam po surowych jpg czy raw. Więc jak widzicie nie jestem do końca zdecydowany za Canonem przemawia na pewno cena szkieł i ich większa dostępność. Za nikonem większe iso i możliwe, że "lepszy obrazek" ale za to mniej szkieł i dużo większe ceny. Pomożecie ?
    A można wiedzieć skad te dane, że N7kd ma 25.1 bitów i 3 kilo użytecznego ISO? (Ile użytecznego ISO ma tam Canon 5dii czy 6d ?). Pytam, bo znane mi źródło podaje inne liczby.

Dopiero zaczyna

dxomark a pan panie kolego skad dane bierzesz?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez pablo25 Zobacz posta
    dxomark a pan panie kolego skad dane bierzesz?
    No tak mi się wydawało, bo takie liczby to z reguły z DXOmark i tak pytam nieśmiało, bo właśnie zajrzałem I widzę co innego, może mam halucynacje....

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

święta wojna
    ja jestem zdania że warto zmienić, choćby dla szkieł
    każdy ma swoje upodobania, jedni lubią nasycenie kolorów nikona inni czerwone logo canona
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    @becekpl: chłopie, ja mam wrażenie że to właśnie Ty nudzisz się przy złej pogodzie. Pogryzły Cię pierwsze komary w tym roku i masz ochotę komuś przygryźć? Z całym szacunkiem - gość zadaje w miarę konkretne pytania, nie chcesz na nie odpowiadać - nie pisz, wszystkim będzie lżej...
    janhalb: dobre komary gryzą go cały rok bo wszystkie jego odpowiedzi tak wyglądają

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to zdefiniujmy co znaczy konkretne pytanie
    bo "czy MI się będzie ...." nie jest konkretnym pytaniem
    jak on nie wie to nie ma szans żebyśmy my wiedzieli
    ale dywagować co lepsze 500 stron można, chociaż jak widać nikomu się nie chce
    skoro autorowi się nie chce wziąć do reki 5dmk2 i zrobić paru zdjęć , a potem na kompie je obejrzeć/ocenić/podjąć decyzje
    to taki temat jest dla mnie założony z nudów-bez sensowny
    btw
    skąd pomysł zakupu aparatu ,którego w życiu nie trzymałeś w reku? porównałeś tabelki specyfikacji i ci wyskoczyło ze to dobry zakup?
    ale w tomacie
    warto*
    a mój serdeczny przyjaciel, który przeszedł do canona ,wraca do nikona

*
    subiektywna opinia, uwzględniająca;
    cena
    stan
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 28-04-2014 o 12:33

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów