Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 119

Wątek: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie Odp: Warto kupić jeszcze 5dmkII?

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    koledzy, to co wam wyszło na podstawie tych testów zderzeniowych? Która z piątek rulez?
    To Ci wyszło dobre!
    Nie nie, o autach, crashtestach już skończyliśmy.

Dareck, dobrze piszesz. Jeśli robisz w skrajnych ciemnościach lub coś kręcisz, to 5D nie jest wstanie tego zapewnić. Do sztywnego budżetu trzeba brać mk2. Jeśli nie, 5D a resztę dołożyć do eLżuni

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

A ja z racji tego, że nie filmuję, 6D trochę za drogo a 5DII nie do końca mnie przekonywało zdecydowałem się na 1DsmkII. Na razie jeszcze testuję i przyzwyczajam się (na rzie jeden wyjazd w góry i wesele w rodzinie), ale już wiem, że to był dla mnie strzał w 10. W kwestii ISO 5DII dużo więcej nie wnosi w porównaniu do Ds'a a w kwestii obrazka i AF Ds wygrywa. No i jest to w końcu magiczna jedynka ;-)
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Kolekcjoner - masz rację. Dlatego wszędzie węszę teorie spiskowe, a jak mam serwisować 25 letniego Mercedesa to za części płacę 120pln z robocizną przy wymianie wahacza. Kupujcie nowe auta, omamiajcie się kontrolą trakcji i wierzcie, że to co testy, rankingi i nade wszystko media mówią i piszą to prawda. Poczytaj o aquaplaningu, kup referencyjną oponę do małego auta i przejedź przez kałuże długą na 8m i głęboką na 15-20cm tym małym samochodem. Masz jak w banku spotkanie z podłogą, latarnią, drzewem lub czymkolwiek innym (trenowałem, znam z własnych doświadczeń). I dla odmiany pojedź na łysych laczkach 25letnią Sklasą lub starą 'bejcą'. Gwarantuje, że czołg pojedzie dalej. Tyle właśnie warte są testy, statystyki i tym podobne ustrojstwa.
    Zlituj się. Co to ma do rzeczy w temacie o którym piszemy?!

Drogi Kolekcjonerze, może i wróże z fusów, bo tak jak pisałem, statystyki to jedno. Ale nie zapominaj, że to tylko World Press Photo... A gdzie fotografia produktowa, prywatne firmy, kotleciarze. Gdzie 'niedzielni pstrykacze' produkujący często 100 razy lepsze fotki, niż te nagradzane... Tego w statystykach nie ma i nie będzie. Tak jak pisałem, a nie zwykłem rzucać słów na wiatr, a słowo moje mówione czy pisane równe jest z podpisem u notariusza, że duże grono, kolegów po fachu, których znam osobiście, wybrało właśnie 6D a nie 5D2 lub 5D3. Ilustracji graficznej nie przedstawię, bo jestem zbyt leniwy

Chodzi o to że konkretnym danym przeciwstawiasz "zdaje mi się". Nie da się tak dyskutować, bo to strata czasu. Ja też mogę napisać że moi znajomi głównie używają na ślubach kamer otworkowych - no i co mi zrobisz?
    I ileż to razy czytałem akty strzeliste jakie to statystki są kłamliwe, a badania zmanipulowane jak dyskutantowi ich wyniki nie pasują do wygłaszanych tez .

BTW: OT motoryzacyjny wycięty -- Panowie jeśli macie ochotę dyskutować na te tematy to zapraszam do hydeparku. Tutaj proszę nie robić śmietniska.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2014 o 03:07
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar michalko
    Miasto
    Szczecin

Weź 5d C, resztę żonie lub kochance wakację zasponsoruj.
    EFM+22mm; 5D+50mm

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Wez 5D II i wakacje dla zony. Kochanka pojedzie na drugi rok. Ja od 2 lat mam marka 2, macalem szostke ale nie kusi mnie wymiana.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Coś już napisał Awatar kalatos
    Miasto
    Żyrardów

6d w porównaniu do 5dmkII kusi nieco wyższym akceptowalnym iso, można kręcić pod 6k i jest porównywalnie do 3,2K w 5D
    kalfilm.pl - Fotografia okolicznościowa

Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył... - Robert Bresson

Ja też uważam, że zarówno 5d, 5d2, 6d i 5d3 to kapitalne puszki. Ja tylko napisałem, subiektywnie, jaki ruch ja bym wykonał. Dla mnie po prostu nie ma sensu pakować się w używkę 5d2 za 4500pln igła, jak można mieć za 5800 nówkę 6d.
    Namoamo - nie bardzo rozumiem? Chodzi o fakt, że 6D nie jest w bilansie uwzględniony?
    ale mozna tez kupic taniej i z calym wyposazeniem Canon EOS 5d Mark II + Battery Grip BG-E6 -OKAZJA! (4527428723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kraina.łagodności Zobacz posta
    Można było jak to w licytacji
    5DII to zacna puszka i wcale nie taka stara. Należy tylko poszukać porządnego, zadbanego egzemplarza w przystępnej cenie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Wrocław

Witam, jako że miałem 2x 5dII, 6D teraz mam 1Ds II to powiem tak:
    5DII ostrość obrazu i kolorki,
    6D świetne ISO i kolorki ale już nie tak ostro jak 5DII,
    1DsII Kolorki, AF malina i też nie tak ostro jak 5DII.
    5DII jak najbardziej na lata jeszcze starczy z jakością, lecz ceny to z kosmosu są przy sklepowym 6D.
    W tej chwili chyba 6d nowego bym brał, 5dII trzeba uważać na używane przez filmowców. Już nie chodzi matrycę a o syf i zamęczone mechanizmy klawiszy itd. Nie twierdzę że każdy tak wygląda.
    Jeśli chodzi o sprawy ergonomii to każdy użytkownik ma inne preferencje, 6D i 5DII było ok, 1Ds2 to cegła ale daje radę wszędzie
    Teraz zajmuję się zdjęciami "żony na spacerze z psem" i chyba poszukam zadbanego 5DC + fajne szkiełko
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Wez 5D II i wakacje dla zony. Kochanka pojedzie na drugi rok. Ja od 2 lat mam marka 2, macalem szostke ale nie kusi mnie wymiana.
    Też trafiłem 6D na chwil kilka i za bardzo nie mogłem zmiarkować o co mu chodzi. Z tych co miałem w ręku 400D 40D 300V 3000N i teraz 5DII każdy jeden jest prawie że jednakowy...6D jak dla mnie magia...
    w 5DII AF trochę kapryśny ale jakość fotki to nadrabia
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów