Ja nadążam więc spytam - coś się tak spiął? Twoje pieniądze kolega wydaje? Nie zaglądaj do czyjegoś portfela bo to "odrobinę" nieprofesjonalne...
Ja nadążam więc spytam - coś się tak spiął? Twoje pieniądze kolega wydaje? Nie zaglądaj do czyjegoś portfela bo to "odrobinę" nieprofesjonalne...
Ale ja nadążam i widzę że już w którymś wątku skazujesz g. na śmierć bez powodu. W jakim celu nie wiem ale nie przelewaj swoich frustracji na forum, bo tu się robi niemiła atmosfera, a tego nie chcemy. Forum służy wymianie opinii także tych bardzo subiektywnych.
Dokładnie.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-05-2014 o 15:39
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Histeryzujecie,szukacie na siłę więcej niż jest napisane.Napisałeś o wymianie subiektywnych opinii,a takie wyraziłem. Zamiast się obrażać ,wystarczy napisać kontrargument.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Stworzyłem ten wątek po to żeby ludzie wyrażali swoje opinie na temat aparatu i systemu fuji, a połowa postów jest między użytkownikami po za tematem...
Znacznie lepiej czyta się zagraniczne fora, na których jest więcej opinii niż sprzeczek między użytkownikami.
Dodam od siebie, że czytając zagraniczne fora jestem coraz bardziej przekonany do całkowitego przejścia na system fuji (X-T1 + 23/56mm) i to wszystko tylko z opinii ludzi, którzy używają tego systemu.
No ale czegoś mi brakuje w tej skardze powyżej. Czegoś w rodzaju:
"Mimo przeczytania wielu cennych opinii użytkowników o systemie fuji XT1 na znakomitych forach zagranicznych, które poskutkowały przekonaniem mnie do całkowitego przejścia na tenże system, postanowiłem podyskutować jeszcze o tym na polskim forum użytkowników Canona i wyrazić swój niesmak, że mało kto na tym żałosnym forum posiada system fuji XT1".
Możnaby zmienić tytuł watku na " nowart opowiada jajo_antipo o zaletach Fuji XT1 (bo ma)"
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 01-05-2014 o 22:53
No i własnie podstawowy problem polega na tym, że ewentualna dyskusja ma dotyczyć aparatu, którego naprawdę niewielu jeszcze ma. Więc nie za bardzo kto ma się wypowiadać.
... a jak już ktoś ma to odechciewa mu się wypowiadać będąc zakrzyczanym przez tych, którzy go nie mają ale wiedzą lepiej (nie piszę o tym wątku, raczej ogólnie).
I tak to na forach internetowych pozostaje wszystkowiedząca, kąsająca się po łydkach gimbaza, choć społeczności fotograficzne jakoś jeszcze trzymają poziom. Takie to realia polskich forów i doskonale autora rozumiem
Przepraszam za OT, nie mogłem się powstrzymać![]()
Jeśli dla Ciebie "wymiana subiektywnych opinii" ma polegać na autorytatywnym ocenianiu innych:
to zupełnie nie zrozumiałeś na czym polega dyskusja na tym forum. W takim razie wyjaśniam - nie na tym. Jeśli nadal będziesz stosował tego typu retorykę to przestaniemy na to patrzeć pobłażliwie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dzisiaj ponownie byłem w Saturnie - zrobiłem kilka fotek X-T1 i X100S i (piszę to nie oglądając jeszcze tych zdjęć - przechodzę na fuji. Może Ktoś krytykować a może komuś pomoże mój wpis. Od ręki sprzedałem dziś 7D) Nadmieniam, że ja głównie chodzę na wycieczki
górskie gdzie potrzebuję dobrej jakości i lekkiego sprzętu więc nie wszystkim to będzie odpowiadać. To co napisałem to nie jest OPINIA