Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fuji X-T1

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Z ta czescia wypowiedzi wlasciwie sie zgadzam, jedynie chcialbym zaznaczyc, ze w pewnych obszarach X-E1 przerasta Canona 6D, jako przyklad podam wyciaganie z cieni. Jesli chcesz moge podeslac Ci jakiegos RAW-a do zabawy.
    chce! dawaj ile mozesz, przyjme kazda ilosc, na upartego moze byc emailem

wystarczy 18-55, bo to doraznie bedzie podstawowe szklo. a jako zintegrowany kulturowo holenderski centus nadal mam moralne obiekcje przed cena tej przyjemnosci, wiec bedzie mi latwiej

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Chodziło mi o to, że systemu FF nikona nie można zastąpić systemem Fijifilm .
    no ale mozna go uzupelnic. w konkretnych zastosowaniach lepiej Fuji niz nikonowskim cropem. na pewno w przypadku Canona, jesli sie chce male i z dobrymi szerokimi stalkami - to crop lezy i kwiczy zalosnie, ze boli. Nikon wiele lepszy nie jest.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ja mam 5d +7d i nie uważam ze to inny system, 7d jest do zoomow
    Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Zgadzam sie, pod warunkiem, ze targasz ze soba obydwa systemy. Jesli uzywasz ich do roznych celow i zabierasz z domu tylko jeden, wyglada to inaczej.
    no wlasnie mnie tez o taki przypadek chodzi. drugi aparat robi u mnie rzadko za dodatkowy korpus do pierwszego (jako wydluzacz telerurki / gibany ekranik do zdjec z perspektywy zaby) a przede wszystkim jako osobny zestaw na lzejsze wypady. i zamiast canonowskiego cropa moge tu zrobic sobie znacznie mniejszy i de facto dajacy lepszy obrazek zestaw. w moim przypadku to bedzie X-E1.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 29-04-2014 o 10:51
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów