Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fuji X-T1

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale tak realnie - czemu to mialby byc problem?

ja mam rownolegle 6D z trojca czerwonych paskow i 600D z trojca szkiel EF-S (15-85, 60, 55-250). poza tym, ze na upartego czasem zapne trabanta pod 70-300, to to sa tak naprawde dwa oddzielne systemy, bo nawet jesli pewne rzeczy wygladaja i dzialaja dosc podobnie (bogu dzieki szkla sie wkreca w ta sama, prawidlowa, strone ) to jednak pod wzgledem obslugi to sa zupelnie inne aparaty. teoretycznie moge sobie 600D na 60D zamienic, no to wtedy bedzie to bardziej przypominalo jedna bajke.
    tylko ze 60D + 15-85 niewiele sie juz gabarytem rozni od 6D + 24-105 i tu mam zgrzyt - bo mi sie po prostu crop Canona dluzej nie kalkuluje :/
    Chodziło mi o to, że systemu FF nikona nie można zastąpić systemem Fijifilm .

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Chodziło mi o to, że systemu FF nikona nie można zastąpić systemem Fijifilm .
    Mysle, ze problem polega na pewnym bledzie w mysleniu. Nie ma systemu uniwersalnego. Nikonem nie zastapisz wielkiego formatu, Fuji nie zastapisz Canona, ale tylko w pewnych zastosowaniach. Landszafciarz moze spokojnie zostawic Canony i Nikony w domu zabrierajac jedynie Fuji, portrecista tez juz da rade (nowy 56/1.2). W necie znajdziesz tony materialu slubnego z Fuji, czyli tez sie da. Fotograf sportowy bedzie psioczyl na AF w Fuji, fotograf od architektury poplacze sie w systemie Nikona, ze nie ma 17mm z uklonem. To proste, nie kazdy ma takie same upodobania fotograficzne i nie kazdemu dany system odpowiada. Powiem wiecej, sa tacy, ktorzy posiadaja kilka systemow, poniewaz pewne rzeczy robi im sie lepiej jednym a inne drugim, w czym w takim razie problem?
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Uprawnienia umieszczania postów