Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fuji X-T1

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Na pełnym luzie przejdźmy zatem do konkretów :
    1. Jakie masz 3 szkła z XT-1 ?
    2. Do jakich szkieł systemu Nikon chcesz porównywać system Fujifilm ?
    3. Proszę o jakieś sample najlepiej RAW Nikon vs Fujifilm
    Po tym co zobaczę będę mógł lepiej ocenić system Fujifilm.

Z mojej strony widzę i to wyraźnie różnicę w obrazowaniu 5dIII+ 24/1.4II +ZE50/2.0 MP+ ZE100/2.0MP vs OMD-eM5+ 12/2.0 + 25/1.4 panalejca + 45/1.8 jako przykłady proszę załączam sample w wątkach OMD-EM5 :http://www.canon-board.info/sprzet-f...22/index5.html lub http://www.canon-board.info/krajobra...t-blanc-79780/ (Nepal + Lofoty to FF, Alpy + Dolomity FF i micro 4/3.)
    1. aktualnie 23/1.4, 18-55 z zestawu z body oraz 56/1.2
    2. Ja? Do Nikona? Dlaczego przerzucasz to na mnie? Przecież to Ty masz tu parcie na jasny i klarowny przekaz, że w konfrontacji z eLkami stałki i zoomy Fuji są conajmniej kiepskie mimo, że wszelkiej maści testy i porównania pokazują zgoła co innego.
    3. żeby coś udowodnić musiałbym zrobić dokładny test a na to mam tutaj najmniejszą ochotę... poza tym nie mam dokładnych ekwiwalentów w swojej pełnoklatkowej szklarni. Poza tym uparcie będę twierdził, że to Ty od początku rozmowy starasz się przekazać, że jesteś praktykiem i masz doświadczenie w porównaniu systemu Fuji twierdząc, że sporo odstają od stałek i zoomów Canona.
    Co do Twojej różnicy w obrazowaniu - nie dziwię się, że takową widzisz. Szybki i pobieżny rzut oka na sample i exify pokazuje pracę FF z głównie otwartym 70-200 oraz 24/1,4. Na drugim biegunie mikroskopijna matryca Olympusa z samplami na 12mm i paru innych ogniskowych, większośc sporo przymknięta. Choć nawet bez przymykania ta matryca generuje taką głębię ostrości, że tylko ślepiec nie widziałby różnicy między FF.

Zmierzając do puenty - każdy ma swoje racje i przy nich pozostanie a mnie szkoda energii na te przepychanki Miłego fotografowania życzę

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Fuji X-T1

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Poza tym uparcie będę twierdził, że to Ty od początku rozmowy starasz się przekazać, że jesteś praktykiem i masz doświadczenie w porównaniu systemu Fuji twierdząc, że sporo odstają od stałek i zoomów Canona.
    Zmierzając do puenty - każdy ma swoje racje i przy nich pozostanie a mnie szkoda energii na te przepychanki Miłego fotografowania życzę
    Nie jestem praktykiem Fuji, gdyż nie mam tego sytemu, jedyne co napisałem to swoje zdanie na temat tego co mialem w rękach przez, krótki okres tesowania ... masz tendencję do nadinterpretacji , również miłego fotografowania życzę i dalej pozostaję w swoim przekonaniu co do wyższości FF Canon vs APS-C Fuji, gdyż nic nie wskazałeś co spowodowałoby zmianę mojej opinii .

Uprawnienia umieszczania postów