Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Czy warto jeszcze kupić 7d ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Czy warto jeszcze kupić 7d ?

Po głębokim namyśle i rozważeniu wszystkich za i przeciw w między innymi niniejszym poście , kupiłem używane, z małym przebiegiem 7d ( aż chciałoby się dodać garażowane i od niemieckiego emeryta ). Zdecydowałem się na takie rozwiązanie gdyż:
    -kupując 6d musiałbym jeszcze wymienić podstawowego zooma, mam EF-S , suma kosztów przekroczyła moją tolerancję
    -7d który kupiłem wydawał mi się okazją , a chciałem coś więcej niż 600d
    Pierwsze wrażenia - bardzo dobre , aparat świetnie leży w dłoni , obsługa niemal intuicyjna , obrazki moim zdaniem lepsze niż z 600d.Trudno już o dokładniejsze wnioski , na to będzie czas po długim weekendzie. Ale już go lubię

Cytat Zamieszczone przez Bartek Zobacz posta
    Po głębokim namyśle i rozważeniu wszystkich za i przeciw w między innymi niniejszym poście , kupiłem używane, z małym przebiegiem 7d ( aż chciałoby się dodać garażowane i od niemieckiego emeryta ). Zdecydowałem się na takie rozwiązanie gdyż:
    -kupując 6d musiałbym jeszcze wymienić podstawowego zooma, mam EF-S , suma kosztów przekroczyła moją tolerancję
    -7d który kupiłem wydawał mi się okazją , a chciałem coś więcej niż 600d
    Pierwsze wrażenia - bardzo dobre , aparat świetnie leży w dłoni , obsługa niemal intuicyjna , obrazki moim zdaniem lepsze niż z 600d.Trudno już o dokładniejsze wnioski , na to będzie czas po długim weekendzie. Ale już go lubię
    Dobry wybór po 600D.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ile dałeś i ile ma przebiegu?
    ŻYCZĘ DŁUGIEJ ŻYWOTNOŚCI

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    Bartek - jeśli tylko możesz to już bym dołożył do pełnej klatki (np. 6d)- wtedy na pewno zobaczysz różnice w zdjęciach, ich plastyce, dynamice, głębi ostrości i poczujesz sensowność wydania tej kasy itd.. Mam 5d MK2 i 7D kupiłewujm tylko dlatego, że zaczynam fotografować ptaki i potrzebowałem crop 1,6 ale z samych zdjęć (a zwłaszcza Iso) nie jestem zadowolony. Fakt Af szybki, puszka zgrabna, ogólnie wszystko ok ale jeśli nie potrzebuje cropa to zawsze biorę stare 5D.
    Dokładnie wszyscy skończymy na FF
    Tam wszystko się rozpoczęło.
    Jest tylko kwestia czasu i portfela.
    Canon 7D w sporcie daje radę. 5D3 również, ale jest 3x droższy.
    www.cobalt.fr.pl

...... kupiłem ..... 7d ....
    Pierwsze wrażenia - bardzo dobre ...... obrazki moim zdaniem lepsze niż z 600d.........
    To akurat akurat, raczej sobie wmawiasz

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
    To akurat akurat, raczej sobie wmawiasz
    Nie koniecznie. Jakość zdjęcia statycznego - jako samego obrazka pewnie nie różni się wiele w 7D od 600D (ilość szczegółów). Ale odwzorowanie np koloru czerwonego jest lepsze w 7D.
    AF jest precyzyjny i ilość dobrze trafionych zdjęć w ruchu będzie większa w 7D. Możliwość wyboru pojedynczego p-ktu AF też wpłynie na jakość zdjęcia, bo nie trzeba przekadrowywać. 600D ma tylko 1 p-kt krzyżowy, pozostałe nie są już tak precyzyjne.
    Tak więc to samo zdjęcie (startującej kaczki na wodzie) zrobione 7D może być ostrzejsze niż w przypadku 600D.
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Jakkolwiek oczywiście subiektywne są moje odczucia , to radość z nowego aparatu bezcenna przecież. Dla mnie to pasja , czy jak kiedyś mówiono hobby oraz sposób na dokumentowanie innych moich pasji, a nie sposób na utrzymanie rodziny . A do tego 7d na dziś wydaje mi sie lepszy od 600d. I nawet w weekend złapany wróbel był wyraźniejszy .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

I nawet w weekend złapany wróbel był wyraźniejszy .
    no... tez tak mam, jak zona pyta, czy nowy aparat za tyle szmalu naprawde jest wiele lepszy
    nawet wtedy sam wierze, w to co mowie

a tak serio - sam mam 600D, a 7D regularnie w lapie od kumpla. roznicy w obrazku jakos nie widze. ale w obsludze niewatpliwie przepasc.
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no... tez tak mam, jak zona pyta, czy nowy aparat za tyle szmalu naprawde jest wiele lepszy
    nawet wtedy sam wierze, w to co mowie

a tak serio - sam mam 600D, a 7D regularnie w lapie od kumpla. roznicy w obrazku jakos nie widze. ale w obsludze niewatpliwie przepasc.
    Ilość przycisków w 7D na początku może przerażać posiadacza serii xxxD (tym bardziej, że wiele z nich ma podwójne funkcje), ale szybko się do tego przyzwyczajamy i jest to bardzo wygodne.
    Dobrym pomysłem jest (w 7D) możliwość zdeklarowania własnych ustawień aparatu pod C1, C2 i C3. Bez programów typu portret, sport, czy hdr można żyć.
    AF potrzebuje mniej światła do prawidłowego działania. Niestety 650D czasami w przypadku braku światła zawodził. Szkoda tylko, że Canon tak długo stosował ten sam sensor matrycy w wielu modelach aparatów.
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

a 650d sprzedałeś ?...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów