Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Kopiowanie zdjęć na kompa.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Kopiowanie zdjęć na kompa.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Najlepszym rozwiązaniem są SanDiski i nie patrz na to czy jest to karta x 600, x800 czy x1000 bo to czysty marketing. Liczy się deklarowany transfer, a ten niezawodny w kartach EXTREME oraz ULTRA.
    Czyli krótko mówiąc Sandisk 60MB/s: Sandisk CF Extreme 16GB+Czytnik kart pamięci - BOX (4165770792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest wystarczający do zdjęć.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Tommeck Zobacz posta
    To ja mam inne pytanie. Osobiście ja zawsze zrzucam przez body+kabelek i EOS Utility, od razu zamieniając nazwy na RRRRMMDD AAA.BBB, gdzie A to nr kolejny zaczynając od 001 a B to rozszerzenie. Skoro kopiujecie przez czytniki, jak później zmieniacie nazwy plików? Czy nie zmieniacie? Macie później na dysku kilka plików np. o nazwie DSC0055 (czy jakoś tak)?
    Spokojnie możesz sobie "hurtem" zamienić w programie Total Commandre początkowe literki DSC na co tylko chcesz. Dodatkowo przy zgrywaniu przez czytnik kart masz podział na katalogi z aparatu. Nie mam kilku plików o tej samej nazwie, bo nie zeruję licznika. Po przekręceniu się licznika zmieniam sobie literki w body - dopuszczalne jest ingerowanie w 4 początkowe znaki. I tak mam KR0_, KR1_, KR2_... KR9_ - daje to już możliwość zapisania sporej ilości zdjęć. Potem zmienię sobie np na KZ0_, KR1_ itd.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 23-04-2014 o 09:12
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów