Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: EIZO CG277 - Wyraźne przejścia tonalne

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: EIZO CG277 - Wyraźne przejścia tonalne

To jest cieknięcie widoczne tylko pod kątem, jak patrzysz dokładnie prostopadle na wprost krawędzi to znika, czy jest cały czas widoczne niezależnie od kąta obserwacji? W CG277 jest OCF, który redukuje cieknięcie czerni, podobnie jak ma to miejsce w Retinach, które nb. również są IPSami.

Pewne cieknięcie czerni pod kątem zawsze jest widoczne - jak zgasisz światło i wyświetlisz czarne tło na Retinach, to również da się je z łatwością zauważyć - oczywiście w stosunku do monitora są malutkie, dlatego zjawisko jest o wiele mniej widoczne, gdyż nie patrzymy na nie pod zbyt dużym kątem.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

na mojej retinie widac to jak byk, zwlaszcza na spodniej krawedzi
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna Awatar FOTONINJA

Podczas robienia tego zdjęcia obiektyw był w centrum monitora a jak widać nadal podświetlenie jest widoczne w rogach,w więc niezależnie jak byś nie patrzył zawsze to widać, aż razi pdczas obróbki...
    Na mojej retinie też delikatne widać, ale musisz sie naprawdę postarać by to dostrzec szczególnie podczas oglądania zdjęć, na tym mnitorze jednak widać to na zdjęciach i przeszkadza.
    Dziś otrzymałem emaila od EIZO, które stwierdziło po obejrzeniu pliku z kolor navigatora, że monitor musi zostać wymieniony jednak do 5 kwietnia nie mają na stanie ani jednej sztuki 277 tak więc teraz muszę czekać.
    Ale dobrze chocia,ż że stwierdzili iż jest z nim coś nie tak, bo śmieszne by to było gdyby twierdzili, że to normalne.... moje obawy są jednak inne, oni chcą go wymienić, bo nie trzyma wymaganych parametrow, jednak w sprawie podświetlena nie wspomnieli ani słowa, więc boję się, że dla nich to normalne...
    Mam do was prośbę możecie zrobić identyczne zdjęcie jak ja zrobilem wyżej i wstawić tutaj podajac model monitra ? chcialby zobaczyć jak to u was wyglada... z gory dzięki

Cytat Zamieszczone przez FOTONINJA Zobacz posta
    Mam do was prośbę możecie zrobić identyczne zdjęcie jak ja zrobilem wyżej i wstawić tutaj podajac model monitra ? chcialby zobaczyć jak to u was wyglada... z gory dzięki
    Wczoraj dostałem mojego cg277. Zdjęcie wkleję wieczorem ale już teraz mogę powiedzieć że mam podobnie. Mógłbyś dać znać czy Ci odesłali monitor bez tego mankamentu? Bo tak chyba można to nazwać ...

Dell U241M - f3.5 iso 400 1/8sec
    Eizo CG277 - f2.8 iso 500 1/6sec

W sumie nie sądzę żeby to był wielki problem chociaż po monitorze tej klasy myślałem że można spodziewać się więcej. Mógłby ktoś potwierdzić że ten rozkład czerni jest normalny, może jednak powinno być lepiej?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów