Cytat Zamieszczone przez fmagik
pozdrawiam Cichy,
jedno z tych 350d to chyba moje?
pyatnie jest czy wiec warto oddawac body do ustawiania na Zytnia? na Twoim jasnym bylo wyraznie widac FF , niestety((((( czy zoomowac zeby ostrzyl w punkt? czy to cos daje sporobuje dzisaj.... dziwne ze wszytki 3 sztuki 350d mialy problem z tamronem a 30d nie! czyzby AF niedomagal????
Sprawdź czy ten ff występuje tylko przy ostrzeniu na dalsze obiekty. Gdyby dotyczył ostrzenia do powiedzmy 5m to byłoby to dla mnie uciązliwe. Poza tym na żytnią musiałbyś oddać nie tylko puszkę ale i konkretne szkło. Chyba że wyślesz obiektyw do Tamrona z adnotacją z jaką puszką ma problem. Z tego co czytałem trwa to ok. 4-6 tygodni Były tez takie przypadki że po powrocie obiektyw dobrze ostrzył na 28 2,8 ale za to szlag trafiał AF na 75mm Zrób może test na FF/BF (standardowy - 45stopni, dobre światło itp) u mnie wszytko wtedy jest ok. Opisany wyżej problem występuje TYLKO gdy ostrzę na obiekty oddalone powyżej 5m i TYLKO przy ustawieniu 28 2,8. Biorąc pod uwagę fakt, że 28 z 2,8 używam głównie do zdjęć portetowych postawnowiłem problem zignorować i cieszyć się szkłem.

pozdrawiam