Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Adobe CC dla fotografow - PS + LR oraz Lightroom Mobile

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

Domyślnie Odp: Adobe CC dla fotografow - PS + LR oraz Lightroom Mobile

Ja podobnie jak sfw nie zamierzam wchodzić w CC. Musisz brać pod uwagę, że jeśli wejdziesz będziesz musiał zawsze płacić gdy będziesz chciał korzystać z Photoshopa i to tyle ile podytkuje Ci Adobe. Promocje zachęcają ale to tylko promocje i potem będzie drożej (choć regularna cena CC się zmniejsza bo ludzie na zachodzie mocno się wkurzyli na wynajem narzędzi do pracy). Dla mnie CC jest wogóle nie opłacalne ale ja korzystam z zestawu Standard (4 programy do prac do druku) więc to trochę inna sprawa. Upgrade za 2 tys. zł co trzy lata był zdecydowanie tańszy od 3 tys. rocznie za CC...

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez JacekMF Zobacz posta
    Ja podobnie jak sfw nie zamierzam wchodzić w CC. Musisz brać pod uwagę, że jeśli wejdziesz będziesz musiał zawsze płacić gdy będziesz chciał korzystać z Photoshopa i to tyle ile podytkuje Ci Adobe. Promocje zachęcają ale to tylko promocje i potem będzie drożej (choć regularna cena CC się zmniejsza bo ludzie na zachodzie mocno się wkurzyli na wynajem narzędzi do pracy). Dla mnie CC jest wogóle nie opłacalne ale ja korzystam z zestawu Standard (4 programy do prac do druku) więc to trochę inna sprawa. Upgrade za 2 tys. zł co trzy lata był zdecydowanie tańszy od 3 tys. rocznie za CC...
    Coś chyba nie tak.

Mam CC, płacę miesięcznie 12,29Euro to x 12 daje około 148 Euro rocznie.
    Przyjedź na Śląsk, mamy znacznie tańsze Euro niż u Ciebie gdzie kurs wynosi 20,3 zł/1 Euro

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Coś chyba nie tak.
    Czytaj posty, na które odpisujesz. JacekMF wyraźnie pisał, że korzysta z 4 programów. I te, w wersji CC wychodzą drożej niż normalny upgrade.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czytaj posty, na które odpisujesz. JacekMF wyraźnie pisał, że korzysta z 4 programów. I te, w wersji CC wychodzą drożej niż normalny upgrade.
    To chyba nadal mało prawdopodobne, byłoby to sprzeczne z pomysłem na CC
    Jedyne co można zarzucić koncepcji CC to "przywiązanie" do Adobe, (internetu itd.)
    Z drugiej strony PS CC jest intensywnie wzbogacany o nowe funkcje.

Jak np. Redukcja potrząśnięć lub Wypaczenia perspektywy "dorosną" to będą to wspaniałe narzędzia

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 08-05-2014 o 20:47
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów