Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Szukam programu

Domyślnie Szukam programu

Cześć, posiadam tablet sony Xperia tablet Z. Teraz pytanie, czy istnieje program na pc typu photoshop w którym jest mozliwosc rysowania po podłączeniu tableta kablem? Wydałem sporo kasy na ten tablet, wolałbym uniknąć kolejnego zakupu podobnego urządzenia.

Domyślnie Odp: Szukam programu

Może coś istnieje, ale to niezbyt praktyczne. Tablety graficzne mają funkcje których nie ma w tabletach typu tabletach, bo po co dla większości użytkowników. Chociażby prawdopodobnie nie będzie rozpoznawał siły nacisku. Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez krzyssp Zobacz posta
    Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?
    Rysik obsługuje każdy tablet.
    Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
    Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Rysik obsługuje każdy tablet.
    Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
    Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.
    Dokładnie. Kupiłem bamboo za ok. 100zł. Pamiętaj, że od rysowania rysikiem powierzchnia tabletu się rysuje. Mój wacom na środku jest zmatowiony od miziania rysikiem - szkoda soniacza
    Miłego dnia
    moja www

Skoro to nie są duże pieniądze prawdopodobnie zrobię tak jak mówicie. Do tej pory używałem tylko Photoshopa, ale szkoda życia na rysowanie myszka :d. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Fajna sprawa. Na początku jest trochę dziwnie, ale nie wolno się poddawać. Warto trenować! Ja zacząłem od rysowania córce w programie dołączanym do bamboo - art rage 2. Teraz nie wyobrażam sobie maskowania bez piórka Tym bardziej, że używki są po 100-120zł na allegro. Niejednokrotnie w stanie "jak nowy", bo nie każdemu to jednak odpowiada
    Miłego dnia
    moja www

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów