Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Do mnie nigdy nie trafiał argument, że jak jakiś guru używa tego lub tamtego sprzętu, to ten sprzęt jest debest.
    Dr Dre używa słuchawek od Beats Audio.
    Beats Audio są najlepsze
    Kto to dr.dre?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

taki jeden co sie na muzyce zna
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Rozbudowa Maca to jedno z jego głównych ograniczeń i nie pomalujesz; zapomnij o rozbudowie. Z drugiej strony to ma swoje plusy - system jest lepiej zoptymalizowany z uwagi na niewielką liczbę dostępnych konfiguracji. Z tą rozbudową PC-ta jednak też bym się nie podniecał, bo ileż to razy wymieniasz procka ? Albo dokupienie RAM - u mnie to zakończyło się wymianą całości, bo nowe pamięci gryzły się ze starymi. No i pozostaje kwestia czasu i chęci takiej rozbudowy - ja wyrosłem już z czasów, gdy jarało mnie dostrajanie timingów DDRAM czy podkręcanie procka. Teraz chcę, by komputer po prostu działał, zawsze. Z PC zawsze coś nie tak. Mówię o pudle, nie laptopie bo te działają znośnie (ale nie są szybkie). Albo infekcja systemu i konieczność reinstallu, albo bateria na mainboardzie się wyładowała (po 3-ech latach od zakupu) i BIOS nie zapamiętywał ustawień, pochlastać się było można. Mac mi tego wszystkiego oszczędza.

A wzorowanie się na Kelbym uważam nadal za właściwe. Tak samo jak za bzdurny wywód, jakoby należało przesiąść się na Nikona, nonsens. To wątek o KOMPUTERZE a nie APARACIE.

Sent from my iPad using Tapatalk
    EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
    www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
    https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Scott teraz lize dupe Canonowi, wg niego matryca z 7d2 to najlepsza matryca aps-c, taki z niego guru.
    A nie jest to najlepsze body/najlepsza matryca APS-C ? :-)

EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez MateuszJ Zobacz posta
    Rozbudowa Maca to jedno z jego głównych ograniczeń i nie pomalujesz; zapomnij o rozbudowie. Z drugiej strony to ma swoje plusy - system jest lepiej zoptymalizowany z uwagi na niewielką liczbę dostępnych konfiguracji. Z tą rozbudową PC-ta jednak też bym się nie podniecał, bo ileż to razy wymieniasz procka ? Albo dokupienie RAM - u mnie to zakończyło się wymianą całości, bo nowe pamięci gryzły się ze starymi. No i pozostaje kwestia czasu i chęci takiej rozbudowy - ja wyrosłem już z czasów, gdy jarało mnie dostrajanie timingów DDRAM czy podkręcanie procka. Teraz chcę, by komputer po prostu działał, zawsze. Z PC zawsze coś nie tak. Mówię o pudle, nie laptopie bo te działają znośnie (ale nie są szybkie). Albo infekcja systemu i konieczność reinstallu, albo bateria na mainboardzie się wyładowała (po 3-ech latach od zakupu) i BIOS nie zapamiętywał ustawień, pochlastać się było można. Mac mi tego wszystkiego oszczędza.
    Procka nie ale jeśli chciałbym to mogę, to samo dotyczy pamięci i reszty części, co najlepsze nie musze przepłacać za logo z jabłkiem choć pamięci te same co pod winda. Nikt tu nie mówił o podkręcaniu czegokolwiek bo i po co w dzisiejszych czasach. Mówisz o infekcji i reinstalu, widać za mało wiesz skoro piszesz o tym jak było by to lekarstwo. Mam winda 8 od początku jak się pojawił, ani jednego reinstalu systemu, stabilność dużo lepsza jak poprzednie systemy. Faktycznie wymiana baterii za 5 zł to kłopot. Widać jesteś fanboy em. Bo dobrze skonfigurowany Windows potrafi długo i dobrze działać, pod warunkiem że siedzi przy nim doświadczony i ogarnięty użytkownik a nie laik.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Może za mało wiem, zgoda. Wiem za to, że Ciebie cieszy możliwość samej wymiany procka, choć nigdy nie wymieniałeś, ważne, że możesz go wymienić, heh, co za głupie gadanie. Podstawki zmieniają się dziś tak szybko, że do zakupionego dziś kompa nie kupisz nowego procka za 3 lata, bo będą już nowe gniazda (czyli trzeba zmienić też przynajmniej płytę gł.) To właśnie laik łyka hasła o możliwości rozbudowy kompa w przyszłości.
    Windows działa dobrze i długo wtedy, gdy użytkownik mało z niego korzysta, niczego nie instaluje, nie gra, wtedy tak, są szanse, że będzie śmigał latami.
    I nie rżnij głupa, że Windows nigdy nie zmusił Cię do reinstalacji, bo nikt tego nie łyka, chyba, że inny "doświadczony i ogarnięty użytkownik".

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

A wzorowanie się na Kelbym uważam nadal za właściwe.
    Scott Kelby to taka fotograficzny aniołek Victoria's Secret.
    Coś osiągnął, jest znany, ale reklamuje to za co mu aktualnie płacą.

Dla mnie "ambasador marki" to wulgaryzm równoważny ze słowem na "K" ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

A nie jest to najlepsze body/najlepsza matryca APS-C ? :-)

Body na 100%

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Może za mało wiem, zgoda. Wiem za to, że Ciebie cieszy możliwość samej wymiany procka, choć nigdy nie wymieniałeś, ważne, że możesz go wymienić, heh, co za głupie gadanie. Podstawki zmieniają się dziś tak szybko, że do zakupionego dziś kompa nie kupisz nowego procka za 3 lata, bo będą już nowe gniazda (czyli trzeba zmienić też przynajmniej płytę gł.) To właśnie laik łyka hasła o możliwości rozbudowy kompa w przyszłości.
    Windows działa dobrze i długo wtedy, gdy użytkownik mało z niego korzysta, niczego nie instaluje, nie gra, wtedy tak, są szanse, że będzie śmigał latami.
    I nie rżnij głupa, że Windows nigdy nie zmusił Cię do reinstalacji, bo nikt tego nie łyka, chyba, że inny "doświadczony i ogarnięty użytkownik".

Ty na prawdę jesteś fanboyem. NIgdy nie wymieniałem procka ? skąd masz takie informacje debilne ? Nie tykać windowsa nie badź śmieszny człowieku bo się kompromitujesz coraz bardziej. Apple Ci dopłaca za takie txty czy jak ? Windows zmusił mnie do reinstalu za czasów XP i to nie raz , od czasu W8 ani razu

Żyj dalej w tej głupiej świadomości ale nie naciągaj faktów i nie ośmieszaj się z oczernianiem innych skoro nie wiesz jaki jest ich stan rzeczy co do wiedzy o komputerach
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Z PC zawsze coś nie tak. Mówię o pudle, .......
    Chyba mówisz tylko o swoim własnym pudle....Chwaliłem się już kiedyś na tym forum, że nigdy w życiu nie reinstalowałem systemu. Upgrady tak, reinstalacje nie. U mnie komputery z Windows działaja na pierwszej instalacji po 10 lat +. A używać oj używam sobie.... Ale nie klikam na każdy wielki zielony guzik, bo wody z toalety też nie piję i może dlatego nie musiałem jeszcze sobie reinstalować żadnego organu. A gromadza mi się przez te lata setki różnistych softwarów, w tym darmowe.

Nic nie mam przeciwko Apple, ładny sprzęt, dobrze zaprojektowany. Jednak to nie jest zasługa Apple, że jego produkty sa mało popoularne w krajach trzeciego świata gdzie mieszka większość hołoty od różnych przekrętów komputerowych i dlatego olewaja ten system. Poza tym, Windows używa cały biznes, więc wiadomo, że to jest główny cel wielu exploitów.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 41 z 48 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów