Cytat Zamieszczone przez MateuszJ Zobacz posta
Też nam Winda, pracuję na kilku kompach, mam porównanie. Crazy, nie narzekasz powiadasz. Wywołaj jedno zlecenie czy wydarzenie na Macu, po prostu zrób to dla siebie, nie pożałujesz. Tak, Mac ma swoje ograniczenia (np. zapomnij o grze w nowe tytuły), ale w odróżnieniu od Windowsa nie ma najmniejszych problemów w zarządzaniu barwą - zdjęcie wygląda tak samo w PS, w podglądzie czy dowolnej apce, lącznie z pracą 2-monitorową. Windows "potrafi" to samo zdjęcie na dwóch monitorach wyświetlać inaczej. No i konfiguracja nawet podstawowa zapewnia płynną i komfortową pracę, czego o PC powiedzieć nie można. Nazywajcie to fanboystwem, jak tam chcecie. Nie bez powodu np. Guru obróbki Scott Kelby pracuje na Macu, podobnie jak Bryan Peterson.
A, byłbym zapomniał - pierwszy Photoshop wyszedł tylko na Maca, kolejne wersje robiono także na PC. Także tego.
Nie zapomnij, że procesory Intel na których mac chodzi tak płynnie, były używane w pecetach, a dopiero bardzo późno w tej grze zaadoptowao do nich system Apple.
No i nie żartuj z tymi pierwszymi wersjami fotoszopa z lat 80... to była zabawka.

Pracowałem na Applach i wiem jakie one szybkie bywają w podstawowej konfiguracji... nie narzekam na brak płynności w Windows, natomiast kulawego zarządzania barwą w Windows nie da się ukryć.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez ytong Zobacz posta
Więc teraz kto jaki dysk proponuje, coś mi tam po głowie Samsung chodzi 250GB ---> Samsung 850 Evo 250GB | cena, raty - sklep Komputronik.pl

Będzie się nadawał ?
Ja wstawiłem sobie taki:
http://www.amazon.com/gp/product/B00...ilpage_o08_s00

No i działa. Już bym dzisiaj mniejszego nie kupował, bo wystarczajaco tani.

Jest nowsza wersja MX200.