Strona 16 z 48 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 471

Wątek: Komputer dla fotografa 2014

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2014

No wsumie racja, chciałem się upewnić.

Cichy mógłbyś zernąć i coś doradzić

CPU : I7 4790k (nie będę krecił, ale biorę ze względu na wysoko ustawiony tryb turbo)
    MB : tu mam problem
    RAM : Crucial BallistiX 2x8GB DDR3 1 600 mhz CL9 lub 21333/2400 jeżeli warto dopłacić
    SSD : Plextor M6S 256GB HDD : Dysk Western Digital Red, 3.5'' 1TB
    DVD-RW : nie istotne
    Obudowa : tu mam problem, chciałbym aby miała USB 3.0 z przodu, filtry, brak zbędnych śmieci
    Windows 8.1 64 bity
    Zasilacz: tu mam problem Corsair CS550M 550 lub Be Quiet! Pure Power 530W lub Corsair RM 550W

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

jeśli nie będziesz kręcił tylko działał na standardzie to po co Ci taki proc? Tryb Turbo czasami pomoże czasami zaszkodzi. Pamięci o taktowaniu 2133 i wyższe to tylko wyciąganie kasy bo wzrost wydajności niezauważalny. Obudowa - dziś wszystkie markowe mają USB3 z przodu. Zasilacz który z podanych weźmiesz z każdego będziesz zadowolony. Płytę główną podawałem wcześniej ASrock
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zaszkodzi ? pierwszy raz sięspotkałem z takim stwierdzeniem, możesz to rozwinąć w jakim sensie szkodzi, bo może faktycznie zmienie proc.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

miałem na myśli , że w niektórych rzeczach będzie poprawa a w innych skutek odwrotny. Poczytaj w necie jak te Intelowskie bajery działają
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Mam pytanko. Kupiem lapka, bo potrzebuję czasami coś na szybko obrobić i wysłać ze stadionu. Pierwszego dnia wymontowałem dysk 1TB/8GB i wsadziłem Intela SSD 120GB.
    Nie jest to jakiś wypasiony komp. Intel i5 4-gen. grafika zintegrowana Intel HD 4400 i NVidia 840M. Podobno karta graficzna sama ma sie przełączać jak jest taka potrzeba. Jak to sprawdzić (z której korzysta w danej chwili)?
    W sumie wszystko śmiga bez zastrzeżen i do PS jest to wystarczający sprzęt.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Myślę że to jest idealny komputer do fotografii iMAC Retina

Słuchajcie jak to w końcu jest, bo już nie wiem, czy jeżeli komp ma służyć tylko do obróbki to jest te gpu potrzebne czy nie? do wczoraj myślałem, że nie bo tak piszą na każdym forum foto ( czasami zdarzy się ktoś kto twierdzi, że potrzeba ale to 1 na 100), dzisiaj przejżałem trochę forów o tematyce komputerowej, na kilku napisałem post odnośnie sprzętu i tam się dziwią, że bez gpu wkleję odpowiedź jednego z nich:
    "Do wersji PS Cs 4 Karta grafiki nie była wykorzystywana w żaden sposób. OD cs 4 obszar roboczy (Całe wyświetlanie) odpowiada karta grafiki a dopiero końcową obróbką zajmuje się CPU.
    . W CS 6 kilkanaście funkcji jest już domyślnie oparte na OpenCL. Inne firmy również wdrażają co raz więcej usprawnień opartych na GPU (np Gimp). Tendencja jest oczywista

Może się więc okazać że w niektórych sytuacjach będzie ci hardo zamulać i te 4.4 GHZ nic nie pomoże.

Ponadto Zintegrowany układ graficzny korzysta z pamięci systemowej. 1600 MHZ / CL9 to dla niego nic. By wyzwolić cały jego potencjał trzeba czegoś w okolicach 3ghz. "

Do samego retuszu grafika bez znaczenia. Często przełączam z dedykowanej na zintegrowaną - różnicy nie ma żadnej, chyba że ktoś zaczyna używać wymyślnych filtrów i robi to non stop.

dzięki za informację

Dopiero zaczyna

Mam takie pytanie odnoście karty graficznej. Obecnie posiadam kartę asus ati radeon hd 4600, jednak chciałbym wymienić ją na coś niedrogiego, z pasywnym chłodzeniem (chcę jak najbardziej wyciszyć komputer) i myślę o czymś takim jak ASUS GeForce with CUDA GT 610. Używam, pakiet Adobe CS6 i Lightroom 5. Czy przy okazji, mam szansę zobaczyć jakiś wzrost wydajności? Czy moja stara karta obsługuje CUDA? Podobno to ma jakieś znaczenie dla pakietu Adobe?
    Czy to prawda, że karty z pasywnym chłodzeniem szybciej padają? A, może wystarczy karta wbudowana w procesor i5?
    Przepraszam, ale nie interesuje się totalnie sprzętem komputerowym. Sprzęt wymieniam raz na pięć-sześć lat stad brak rozeznania w temacie.

Strona 16 z 48 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów